Kabataş'taki kazada bacağını kaybeden genç kız konuştu

Kabataş'taki kazada bacağını kaybeden genç kız konuştu

İstanbul Kabataş'ta 1 Ağustos tarihinde meydana gelen kazada otobüsün çarptığı taksinin altında kalan ve bacağı kesilen 19 yaşındaki Kübra Dere'nin tedavisine Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor. Ailesinin bir an olsun yalnız bırakmadığı talihsiz genç kız, yaşadığı şokun etkilerini üzerinden atmaya çalışıyor. Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ameliyatın ardından yaraları iyileşmeye başlayan Dere'nin hafta sonuna kadar hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Bölümü İkinci Sınıf öğrencisi olan genç Kübra'yı tedavi gördüğü hastane odasında Milliyet ziyaret etti. Dere, yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

DURDUĞUMUZDA HER ŞEY KORKUNÇTU

İçinde bulunduğu durumu yavaş yavaş kabullenmeye başladığını dile getiren Dere, devlet büyüklerinden protez bacak ve fizik tedavi imkânlarının sağlanmasını istiyor. Dere, kaza anını ise şöyle anlattı: “Her şey saniyeler içerisinde olup bitti. Adalar'a gitmek için iskeleye doğru yürüyorduk. Taksiyi hatırlamıyorum bile. Sadece otobüsün hızla üzerimize geldiğini gördüm. Ne yaptığımı bilmiyorum. Sonra bir an kendimi yerde sürüklenirken buldum. Sürüklenme anlarında acı hissetmedim. Durduğumuzda ise her şey korkunçtu. İnsanların bağırışları duyuluyordu. Altımda kalan kadın hareket etmememi söyledi. Hatta ‘Kıpırdama beynin patlar' şeklinde sözler duydum. Taksinin altında öleceğimi sandım. İnsanlar yüzlerce kiloluk aracı kaldırdıklarında bacağımdaki tarifsiz acıyı hissetim. Elimi attığımda bacağımın koptuğunu anladım.”

Kabataş'taki kazada bacağını kaybeden genç kız konuştu

KAZA GÖRÜNTÜLERİNİ DEFALARCA İZLEDİ

Hastaneye ulaştığında bilincinin hâlâ açık olduğunu belirten Dere, “Bir hafta boyunca dikilen bacağın kaynamasını bekledik ama olmadı. İkinci operasyonla dikilen bacağımı kestiler. Bu duruma alışmaya, daha doğrusu kabullenmeye çalışıyorum. Hayat devam ediyor. Belki 2 dakika önce kaza yerinden geçmiş olsam, bunları yaşamayacaktım” dedi. Kaza görüntülerini hastane odasında defalarca izlediğini dile getiren Dere, her izlediğinde kazanın sanki başkasının başına gelmiş gibi hissettiğini belirtti. Dere, sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyor:

HAKKIMI ARAYACAĞIM

“Tek isteğim yeniden yürüyebilmek. Okul dönemine kadar protez bacakla yürüyeceğim söylendi. Kıl payı ölümden döndüm. Şu an hayatta olmam bir mucize. Yaşadığım için mutluyum. Bir yanımsa acıyor, çünkü bacağımı kaybettim. Bana bu acıyı yaşatanların ve tüm sorumluların yargılanmasını istiyorum. Adalet önünde hakkımı arayacağım. Annem, babam ve kardeşlerim de çok üzülüyor. Ameliyatın ardından ailece birbirimize sarılıp gözyaşı döktük. Onların üzüntüden hasta olmalarından korkuyorum.”