Kaddafi'nin oğlu siyasete dönüyor
ensonhaber.com

Libya'nın 42 senelik devrik lideri Kaddafi, 2011 yılında Libya'da çıkan iç savaşta öldürülmüştü.

OĞLU 6 YILDIR HAPİSTEYDİ

O tarihte Libya'da yaşanan olaylardan dolayı Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, hapse girmiş ve 2017 yılının haziran ayında hapisten çıkmıştı. 6 yıllık mahkumiyetin ardından Seyfülislam, siyasete geri dönme kararı aldı.

2018'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE KATILACAK

Kaddafi ailesinin sözcüsü Basem al-Hashimi al-Soul, basında yer alan bu kararın doğru olduğunu belirterek, "Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, gördüğü destek karşısında 2018 yılında gerçekleşmesi planlanan başkanlık seçimlerine katılabilir." ifadelerini kullandı.

Al- Soul ayrıca, "Seyfülislam; Libya'daki tüm gruplarla birlikte koordineli çalışarak güvenliği ve istikrarı korumayı hedefliyor." diye konuştu.

Kaddafi'nin oğlu siyasete dönüyorFotoğraf kaynak Almasdarnews

BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİN TARİHİ AÇIKLANMIŞTI

Libya Hükümeti Ulusal Anlaşması'nın (GNA) Dışişleri Bakanı Muhammed Siala'nın Rusya'da katıldığı bir davette seçimlerin 2018 yılının ortalarına doğru yapılacağının bilgisini vermişti.

LİBYA'DAKİ GÜVENLİK SORUNLARI SIKINTI YARATIYOR

Libya'da oluşan güvenlik sorunu son dönemlerde büyük sıkıntı oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde Tunus, Mısır ve Cezayir Dışişleri Bakanları bu konuyu konuşmak üzere bir araya geldi.

Uluslararası uzlaşıda sağlanan başarısızlık ve çeşitli silahların farklı gruplara geçmesi bu dönemde Mısır'ı Libya krizlerinin çözümünde büyük rol oynamaya zorladı.