Kaddafi'nin yağmalanan hançeri İstanbul'da bulundu
Ajanslar

kaddafi

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin sarayından yağmalanan bir hançerin İstanbul'da Suudi Arabistanlı işadamlarına 10 milyon dolar para ile pazarlanmaya çalışıldığı bilgisini aldı.

10 MİLYON DOLARLIK PAZARLIK

Kaddafi'nin hançerini satmaya çalışan Mardinli işadamı A.A. ile müşteri kılığında ilişki kuran polis ekipleri, işadamının "Sizin dövizciniz bizim dövizciye 10 milyon dolar para yatırsın, eğer hançer gerçek çıkmazsa paranızı gelin bizden alın" demesi üzerine pazarlık son buldu. Bu gelişme üzerine Mardinli işadamı A.A. ve satış ekibi polis tarafından teknik takibe alındı.

Yapılan takipler sırasında işadamının Kaddafi'nin hançerini Bakırköy'de bir otelde Suudi müşterilerine pazarlamaya çalıştığı bilgisi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

3 LÜKS OTOMOBİL TAKİBE ALINDI

Pazarlık için Bahçeşehir'den 3 lüks otomobil ile ayrılan işadamı A.A. trafik polisi kılığındaki kaçakçılık şubesi ekipleri tarafından durduruldu. 3 ayrı lüks otomobil de farklı güzergahlarladan Bakırköy'e gitmeye çalışırken durduruldu.

OPERASYONLA KADDAFİ'NİN HANÇERİ ELE GEÇİRİLDİ

Otomobillerden birinin bagajında özel bir muhafaza kutusu içerisinde Kaddafi'nin hançeri ele geçirildi. Operasyonlarda, tekstil ihracatçısı olan Mardinli işadamı A.A. ve 2 adamı gözaltına alındı. İşadamı A.A.'nın Kaddafi'nin hançerini Libya'daki muhalif guruplardan 4.6 milyon dolar paraya satın aldığı ileri sürüldü.

Kaddafi'nin yağmalanan hançeri İstanbul'da bulundu

KUYUMCULAR ODASI HANÇER ORJİNAL RAPORU VERDİ

Hançer orjinal olup olmadığının tespiti için Kuyumcular Odası'na gönderildi. Kuyumcular Odası Laboratuvarı'nda yapıla incilemelerde, genç bir fil dişinden yapılan, üzerinde pırlanta, yakut, zümrüt, safir ve altın süslemeler bulunan hançerin orjinal olduğu ve değerinin en az 2 milyon dolar olduğu öğrenildi. Kaddafi'nin hançerini satmaya çalışırken gözaltına alınan işadamına kaçakçılık kanununa muhalefet ve kullanılan fil dişi nedeniyle 'Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin CITES Sözleşmesi'ne aykırılıktan işlem yapıldı. Yurda kaçak olarak sokulduğu ve CITES sözlemesine aykırı bir ürün olduğu için Kaddafi'nin hançerine el konuldu.