Kaddafi'yi kazığa oturtarak öldürdüler

Kaddafi'yi kazığa oturtarak öldürdüler

Alman Bild Gazetesi'ne konuşan Ortadoğu uzmanı Peter Scholl-Latour, eski Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin isyancılar tarafından kazığa oturtularak öldürüldüğünü iddia etti.

RAPORDA KAZIK YER ALMIYORDU

Latour, 20 Ekim 2011 tarihine ait ve cep telefonuyla çekilen görüntülere çok iyi bakıldığında, isyancılardan birinin elindeki demir bir çubuğu vücudunun üst bölgesi kanayan Kaddafi'nin arkasına sokmaya çalıştığının görüldüğünü belirtti.

Bu görüntülerin ardından Kaddafi'nin nasıl öldürüldüğü gösterilmiyor. Ekim ayının sonunda doktor Ebu Bekir Traina, Kaddafi'nin ölüm nedeninin beynindeki ağır kanama olduğunu söylemişti ve raporda kazığa oturtulması yer almıyordu.

KONT DRAKULA GİBİ

Latour, 15. yüzyılda Eflak Beyliği'nin Prensi olan Kazıklı Voyvoda'nın kurbanlarını kazığa oturtarak ya da kazığa kalbinden saplanarak öldürüldüğünü, bunun yeni bir yöntem olmadığını söyledi.

Kont Drakula ya da Kazıklı Voyvoda olarak anılan Eflak Prensi 3. Vlad, düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmişti.

UCM LİBYA'YI UYARDI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Luis Moreno Ocampo da, Kaddafi'nin ölümünün savaş suçu olduğu konusunda "ciddi şüpheler" bulunduğunu söyledi.

Ocampo, New York'ta yaptığı açıklamada, Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'ne mektup göndererek, hükümete, tüm tarafların işlediği iddia edilen savaş suçlarıyla ilgili soruşturma açma planlarını sorduğunu belirtti.