Kanal İstanbul Projesi'nin detayları
ensonhaber.com

Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında gerçekleştirilecek olan Kanal İstanbul Projesi'nde kritik gün geldi çattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çılgın Proje" olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul'un detaylarını açıklama üzere kameralar karşısına geçti.

İŞTE GÜZERGÂH

Projenin yaklaşık 45 kilometre olacağını belirten Bakan Arslan,"Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergâh olarak seçilmiştir." diye konuştu.

4 İLÇEDEN GEÇECEK: BAŞAKŞEHİR'E DENİZ GELİYOR

Buna göre proje alanı, Arnavutköy (28,6 km) Küçükçekmece (7 km), Başakşehir (6,5 km) ve Avcılar (3,1 km) ilçe sınırları içinde. Bu ilçeler içinde bir tek Başakşehir'in denize kıyısı yoktu. Proje tamamlanınca, Başakşehir'e deniz yoluyla da ulaşılabilecek.

Tüm detaylarıyla Kanal İstanbul GALERİ

İLK KAZMA BU YIL VURULACAK

Ulaştırma Bakanı, proje için ilk kazmanın bu yıl içerisinde vurulmasının hedeflendiğini söyledi.

Kanal İstanbul Projesi'nin detayları

Kanal İstanbul'un güzergahı havadan görüntülendi GALERİ

Bakan Ahmet Arslan'ın açıklamalarından satır başları:

"5 farklı güzergâh üzerinde çalışmalar devam ettirildi. Sayısal modelleme çalışmaları da yaptık. Farklı zemin türleri tespit edildi.

17 bin metre sonraj 2017 sonu itibariyle tamamlanmıştır. Kanal kazısında çıkacak kazı malzemelerinin, dolgu malzemesi olarak kullanabileceği olduğu tespit edilmiştir.

Kanal İstanbul güzergâhı havadan görüntülendi VİDEO

45 KİLOMETRE

Güzergâh yaklaşık 45 kilometredir.

Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu koridoru, Kanal İstanbul Projesi'nin Karadeniz'den bağlantı yolu olarak tespit edildi."

Kanal İstanbul Projesi'nin detayları

FİYATLAR ARTACAK

Kanal İstanbul Projesi'yle birlikte bazı bölgelerde emlak ve arsa fiyatları da artacak.

Projenin, Arnavutköy’ün Baklalı, Çilingir, Dursunköy, Durusu, Karaburun, Sazlıbosna, Tayakadın, Terkos, Yeniköy; Küçükçekmece’nin Fatih, İstasyon, Kanarya, Yarımburgaz mahallelerindeki fiyatları etkilemesi bekleniyor.

KÜÇÜKÇEKMECE

Bölgede satılık konut metrekare fiyatları 3 bin 361 lira olurken, konut fiyatları 252 bin 089 lira ile 420 bin 100 lira arasında değişiyor. Bölgenin konut yatırım geri dönüş süresi ise 16 yıl.

ARNAVUTKÖY

Arnavutköy ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 176 TL olurken, geri dönüş süresi 23 yıl oldu. Bölgede satılık konut fiyatları 163 bin 220 TL ile 272 bin 000 TL arasında değişiyor.