Kani Beko'dan 1 Mayıs açıklaması
AA

disk

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katıldığı bir televizyon programında 1 Mayıs ile ilgili soruya "Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli, Taksim bunlardan biri değil” şeklinde yanıt vermişti.

"1 MAYIS'TA TAKSİM'İN YASAKLANMASI SUÇTUR"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Vali Şahin'in bu açıklamaları üzerine valilik ve hükümetin, 1 Mayıs meydanı konusundaki mahkeme kararlarını, anayasayı ve yasaları görmezden gelmeye devam ettiğini savunan Beko, 1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamanın suç olduğunu ileri sürdü.

"1 MAYIS HERHANGİ BİR TOPLANTI DEĞİL"

Beko, 1 Mayıs'ın herhangi bir toplantı ve gösteri yürüyüşü olmadığını belirterek, "1 Mayıs, resmi bir bayram günü olarak, Vali'nin atıf yaptığı 2911 sayılı yasada istisna olarak belirtilen hallerden biridir. Taksim'de 1 Mayıs'ın yüz binlerle kutlandığı 3 yıl boyunca tek bir kişi bile bundan zarar görmemiş, yasa dışı bir şekilde Taksim'in yasaklandığı yıllarda ise yüzlerce kişi yaralanmış, milyonlarca İstanbullu fiili sıkıyönetimin, fiili sokağa çıkma yasağının, gaz bombalarının, polis şiddetinin mağduru olmuştur" ifadelerini kullandı.

TAKSİM'İ SAVUNMAYA DEVAM EDECEKLER

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nun 25-26 Mart'ta Bolu'da toplanarak, 2015 1 Mayıs'ına ve 7 Haziran'daki genel seçime dair kararlar alacağını bildiren Beko, 24 Mart'ta görülecek DİSK-KESK-TMMOB ve TTB yöneticilerinin yargılandığı 2014 1 Mayıs'ının ikinci duruşmasına da katılacaklarını, Taksim'i savunmaya devam edeceklerini kaydetti.

"TAKSİM'DE OLMAK İSTİYORUZ"

Beko, gerekli önlemler alınmadığı için Soma'da, Ermenek'te, Torunlar'da ve binlerce iş cinayetinde 15 bin işçinin yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için mücadele etmek ahlaki, sınıfsal ve siyasal bir ödev olduğu için Taksim'de olmak istiyoruz. 1977'de yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizin ve 2013'te yitirdiğimiz gencecik evlatlarımızın anısını yaşatmak için Taksim'de olmak istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)