Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de tamamlanacak

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, bir gazeteye verdiği röportajda Kapalıçarşı'da gerçekleşen çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de tamamlanacak

"KAPALIÇARŞI KURTULDU"

Her yıl 92 milyon 200 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Kapalıçarşı'da bazı sorunlar olduğunu belirten Demir, "2009’da Eminönü bize bağlandığında ilk üzerine gittiğimiz yer burası oldu. O yıllarda bu sorunların çözümü için araştırmalar ve projeler yaptık. Başkanlıkta üçüncü dönemim. Restorasyon konusunda tecrübe sahibiyiz. Biz başladık, çok çalıştık ama yine de kanun gerekiyordu. O dönem başbakanımız olan Tayyip Bey önümüzü açtı. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, Kapalıçarşı kurtuldu diyebilirim" dedi.

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de tamamlanacak

"ÇATIYI 2017'NİN SONUNDA BİTİRECEĞİZ"

Demir ayrıca, "Kapalıçarşı’nın röntgenini çektik. Sorunlarını biliyoruz. Kapalıçarşı’yı geleceğe aktarılacak bir eser haline getirdik. Bu başarı sadece Fatih Belediyesi’nin değil. İstanbul Valiliği’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültür Bakanlığı’nın ve hükümetin desteği de çok önemliydi. Şu an 13 kişilik bir yönetimi de var. Bu yönetim, problemlerin çözümünde tam yetkiye sahip. Çatıyı 2017’nin sonunda bitireceğiz" diye konuştu.