Karabük'te sel hayatı felç etti
Ajanslar

1

Karabük Belediyesi tarafından Kanyonpark Projesi kapsamında Bulak Deresi üzerine yapılan bentte biriken suyun bendi yıkması sonucu tonlarca suyun bir anda boşalması sele neden oldu.

KARABÜK-KASTAMONU YOLU ÇÖKTÜ

Tıkanan menfezlerin patlamasıyla kanyondan boşalan sel sularının aktığı Karabük-Kastamonu karayolu da tamamen çöktü. Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü Karabük - Kastamonu Karayolu çift yönlü olarak çökerken, dere yatağı çevresinde bulunan 4 binayı su bastı, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan sel sularına kapıldı.

Karabük'te sel suları 400 yıllık köprüyü yıktı VİDEO

TARİHİ KÖPRÜ VE SU DEĞİRMENİ YIKILDI

Su baskını sonucu yaklaşık 400 yıllık tarihi köprü ile 200 yıllık su değirmeninin de yıkıldığı bölgede yavrularını kaybeden bir köpeğin yavrularını araması ise dikkat çekti.

Karabük'te sel hayatı felç etti

SELİN FATURASI AĞIR OLDU

Safranbolu Karayolları 153. Şube Şefliği ekipleri, yaklaşık 40 metrelik kısmı çöken ve 20 metrelik derinlik oluşan yolda çalışma başlatırken, insansız hava aracıyla (drone) çekilen görüntülerde tahribatın boyutu da ortaya çıktı. Çok sayıda büyükbaş hayvanın telef olduğu bölgede AFAD ve Tarım Müdürlüğü ekipleri zarar tespit çalışmalarına başladı.

Karabük'te sel hayatı felç etti

Karabük'te sel hayatı felç etti

Karabük'te sel hayatı felç etti