Karadeniz'e ilk golf sahası inşa ediliyor
Ajanslar

Türkiye Golf Federasyonu yönetimi, Samsun'da yapımı süren bölgenin ilk Türkiye'nin en büyük golf sahasını inceledi.

Karadeniz'e ilk golf sahası inşa ediliyor

KARADENİZ'DE BİR İLK

Batı Park'ta yapımı süren sahanın dünyada dolgu üzerine kurulan ilk golf sahası olduğunu aktaran Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "İlk defa bir belediye olması gerektiği gibi golf sahasını gerçekleştiren bir kurum olarak karşımıza çıkıyor. Bu saha Karadeniz'de ilktir ve dolgu alanına yapılan dünyadaki ilk sahadır. O açıdan baktığımız zaman çok daha değerli oluyor" dedi.

Karadeniz'e ilk golf sahası inşa ediliyor

"GOLF TÜRKİYE'DE PARA KAZANDIRAN TEK SPOR DALI"

Golfun bir halk sporu olduğunu belirten Ağaoğlu, "Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da, İspanya'da, dünyanın neresinde golf gelişmişse, belediyelerin halk tipi golf sahalarıyla gelişmiştir. Türkiye'de o kadar spor tesisi yapıldı. Bunun içerisinde 150 milyon dolar harcanan Formula 1 pisti var. Şu anda elimizde atıl duruyor. Ama Türkiye, Belek'teki 15 golf sahasına her sene gelen 160 bin golf turisti sayesinde 150 milyon euro kazanıyor. Son 12 yıldır bu para ülkenin kasasına giriyor. Golf Türkiye'de para kazandıran tek spor dalıdır" diye konuştu.

Karadeniz'e ilk golf sahası inşa ediliyor

370 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE KURULUYOR

370 dönüm arazi üzerine kurulacak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Karadeniz'de bulunmayan Türkiye'de de kategorisinde en büyük olacak golf sahası ve akademisini Samsun'a kazandırmayı planladıklarını söyledi.

Karadeniz'e ilk golf sahası inşa ediliyor

"TESİSİN TAMAMLANMASINA KISA BİR SÜRE KALDI"

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu proje ile golf sporunun Samsun'da yayılmasına vesile olmayı hedefliyoruz. Tesisin tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. Burada 370 dönüm arazi üzerinde kurulacak sahamızın 250 dönümü golf alanı, kalan 120 dönümü ise peyzaj ve rekreasyon alanı olarak planlandı. Bir ucundan diğer ucunu görmek bile oldukça zor" dedi.