Karar sonrası Pınar Selek'ten ilk açıklama

Karar sonrası Pınar Selek'ten ilk açıklama

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili aldığı beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan Sosyolog Pınar Selek'in yargılanmasına devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 5 sanık da katılmadı. Mahkeme Başkanı duruşmada, sanıklardan Selek ve Öztürk'ün daha önce verilen kararda beraat ettiğini ancak beraat kararının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulduğunu hatırlattı.

MAHKEME DİRENMEKTEN VAZGEÇTİ

Yargıtay'ın 'ceza verilsin' gerekçesiyle bozduğu karara, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk haklarında verilen beraat yönündeki kararının doğru olduğu gerekçesiyle direnilme kararı verildiğini belirtti. Ancak mahkeme şok bir karar ile bu direnmeden vazgeçtiğini açıkladı. Mahkeme Başkanı Mehmet Hamzaçebi, verdikleri direnme kararının 'usule aykırı' olduğunu belirterek, bu karardan vazgeçtiklerini açıkladı.

SAVCI SARAÇ: "BEN DE ŞOK OLDUM"

Başkanın bu sözleri salonda bulunan avukatlar ve izleyiciler hatta duruşma savcısını şaşırttı. Mütalaası sorulan savcı Nuri Ahmet Saraç, "Yeni bir durum oluştu. Buna ben de şok oldum" dedi. Eski mütalaasını tekrarlayan savcı Saraç, Selek ve Özktürk'ün ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

SELEK YENİDEN YARGILANACAK

Mahkemenin bu kararı ile Selek ve Öztürk yeniden yargılanacak. Mahkeme iki isim hakkında beraat kararı vererek bunlar yönünden yargılama yapmıyordu. Ancak mahkemenin aldığı bu karar ile iki sanık yeniden yargılanacak.

SELEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Pınar Selek, gelişmeler hakkında resmi twitter hesabından "Tüm bunlar film değil mi gerçekten? Nasıl çıkarız içinden? Artık dayanamıyorum" dedi.

İşte Selek'in o tweet'i

Karar sonrası Pınar Selek'ten ilk açıklama