Kars polisi Mert'in katilini böyle yakaladı

Mert Aydın (9) cinayeti şöyle çözüldü: Polis TV'lere yanlış görüntüyü servis edince, Erzurum'a kaçan Aykut Balk geri döndü. Amcası "Yeğenim kayıp" diye başvuru yapmıştı. Balk, polise gidip "Kayıp değilim" dedi.

Kars polisi Mert'in katilini böyle yakaladı

İKİ SABIKASI VAR

Şüpheliyi belirleyen polis, Balk'ın işyerindeki eşyalarından saç teli alarak DNA'sını karşılaştırdı, sonra da gözaltına aldı. Tutuklanıp Erzurum'a götürülen Balk, kız kaçırma ve uyuşturucudan sabıkalı çıktı.

Katil zanlısı Aykut Balk'ın öldürmeden önce olay yerinde poz verip, Mert'e fotoğraflarını çektirdiği ortaya çıktı. Zanlının daha sonra fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı görüldü.

Kars polisi Mert'in katilini böyle yakaladı

'İLK GÖRÜNTÜ ZANLIYI RAHATLATTI'

Kars Valisi Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak zanlının 6 gün sonra yakalandığını açıkladı. Çakmak, katil zanlısına ait olduğu belirtilerek basına servis edilen görüntünün şüpheliyi rahatlatıp kente dönmesini sağladığını da söyledi.

POLİSİN AKIL DOLU OPERASYONU

Kars'ta 6 Nisan'da kaybolan, bir gün sonra ölü bulunan Mert Aydın'ın (9) katil zanlısı Aykut Balk (23) yakalandı. Cinayetin ardından Erzurum'a kaçan Balk'ın amcasının yaptığı kayıp başvurusu zanlıya ulaşmada büyük rol oynadı.

YANLIŞ GÖRÜNTÜ SERVİS EDİLDİ

Polisin, basına servis ettiği yanlış kamera görüntüsünün ardından katil zanlısı Kars'a döndü. Amcasından hakkında kayıp başvurusunda bulunulduğunu öğrenen Balk karakola gidip, döndüğünü söyledi.

İŞYERİNDEN GİZLİCE DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Bu açıklamanın ardından polis şüpheli bulduğu Balk'ın işyerine gidip eşyalarından DNA örnekleri aldı. DNA örnekleri tahlile gönderildi ve Mert'in üzerinde bulunan DNA örnekleriyle örtüşmesinin ardından polis düğmeye bastı.

"ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIM"

Zanlı Aykut Balk, soruşturmayı yürüten savcıya olayla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zanlı ifadesinde, 'O gün Mert'i eve götürmek için aracıma aldım. Yolda araba kullanmak istedi. Ona bir süre arabayı sürdürdüm. Daha sonra olayın yaşandığı bölgeye gittik. Nasıl yaptım bilmiyorum, tecavüz ettim. Olay ortaya çıkmasın diye öldürdüm" dedi. Sorgu sırasında katil zanlısının kendi iddiasına göre daha önce yaşadığı bir sırrı da ortaya çıktı. Daha önce böyle bir şey yapmadığını kaydeden zanlı Balk, "Ama askerdeyken üç askerin tecavüzüne uğradım. Utancımdan kimseye anlatamadım" itirafında bulundu. Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderilen zanlı, 'can güvenliği' gerekçesiyle kameralı özel koğuşa konuldu.

BAŞKA BİR ÇOCUĞA DAHA TACİZDE BULUNMUŞ

Vali Eyüp Tepe ise "Katil zanlısı pedofili hastası. Daha önceden de küçük bir çocuğa cinsel tacizden sabıkası var. Ailesini de bilgilendirip can güvenlikleri açısından şehirden uzaklaştırdık. Pazartesi günü herkes çocuklarını rahatlıkla okuluna gönderebilecek" dedi. Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da "Mert'i arabaya aldıktan sonra 2 saat 40 dakika içinde menfur olayı gerçekleştirmiş" dedi.

Kars polisi Mert'in katilini böyle yakaladı