Kars’ta PKK operasyonu: 9 gözaltı
İHA

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince,  PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, sosyal paylaşım siteleri üzerinden 9 kişinin,  “Terör Örgütü Propagandası Yapmak”, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlarını içeren paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Kars’ta PKK operasyonu: 9 gözaltı

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

TEM ekiplerince yapılan araştırmalar neticesinde, şüpheli 9 kişinin adresleri belirlendi. Kent merkezi ve ilçelerde belirlenen adreslere polis, eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda, şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Kars’ta PKK operasyonu: 9 gözaltı

BİRİ TUTUKLANDI, 8 KİŞİ SERBEST

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, emniyettteki işlemlerinin ardından önce hastaneye sağlık kontrolde bulunmak üzere getirildi. Ardından da adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden biri, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.


Öte yandan konuyla ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz ve çevresinde, suç ve suçlulara karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz devam edecektir.” denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)