Kayıp Malezya uçağının yanlış yerde arandığı kesinleşti

Kayıp Malezya uçağının yanlış yerde arandığı kesinleşti

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart Cumartesi günü 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolan ve tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan MH370 sefer sayılı Malezya uçağının düştüğü belirtilen Hint Okyanusu'nda olmadığı açıklandı.

OKYANUSA DÜŞMEMİŞ

Avustralya Ulaşım Güvenlik Bürosu (ATSB) ve Ortak Ajans Koordinasyon Merkezi'nden (JACC) yapılan açıklamada, daha önce kayıp uçaktan verildiği zannedilen sinyallerin geldiği bölgede yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadığı ve bundan dolayı uçağın düştüğü yerin belirlenen bölge olmadığına karar verildiği belirtildi.

SİNYAL İNSAN YAPIMI BİR KAYNAKTAN OLABİLİR

JACC, 7 Nisan'da Avustralya gemisi Okyanus Kalkanı tarafından bölgeden alınan sinyallerin 2 saatten fazla devam ettiği ve bu sinyallerin insan yapımı bir kaynaktan olma ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi. İlk sinyalden 2 gün sonra alınan iki sinyalin ise 5 ila 7 dakika sürdüğü eklendi.

OKYANUS DİBİ ARANDI, BULGU YOK

ABD Deniz Kuvvetleri Okyanus Mühendisliği Müdür Yardımcısı Michael Dean'in CNN'de yayınlanan bir programda, sinyallerin kayıp uçakla ilgisinin olmadığını açıklaması üzerine, JACC, okyanus dibinde araştırma yapan insansız denizaltı Bluefin-21'in kayıp uçakla ilgili hiçbir bulguya rastlamadığını doğruladı.

ARAMALAR DEVAM EDECEK

JACC, şu ana kadar ellerinde bulunan verileri birleştirerek kayıp Malezya uçağının nereye düşmüş olabileceğini belirlemeye çalışacaklarınıı ve arama çalışmalarının 60 bin kilometrekarelik bir alanda genişletilerek devam ettirileceğini duyurdu.