KCK'lı Bayık Nevruz kutlamalarına videolu mesaj gönderdi

KCK'lı Bayık Nevruz kutlamalarına videolu mesaj gönderdi

KCK'lı Bayık Nevruz kutlamalarına videolu mesaj gönderdi

KCK'nin tepe ismi Cemil Bayık'ın Nevruz için hazırladığı videolu mesaj Diyarbakır'daki kutlamada büyük ekranlardan kitleye izletildi. Bayık mesajında Kürt hareketinin barışçıl bir çözüm için büyük bir irade gösterdiğini ancak henüz bekledikleri karşılığı göremediklerini vurguladı. Hükümete dönük sert eleştiriler yönelten Bayık, sürecin seçimlere kurban edilemeyecek kadar tarihi ve hayati olduğunu söyledi.

İşte Bayık'ın açıklamalarından satırbaşları;

Hiçbir zaman doğal haklarını kabul etmiyorlardı, siyasi haklarını kabul etmediler, sorunu bu şekilde ele almadılar, güvenlik çerçevesinde ele aldılar. Bir kez daha Kürtleri kandırarak netice almak istediler. Ancak kabul etmeleri gerekir ki bu dönem bitti. Bugün Batı Kürdistan'da yaşananlar bunun kanıtıdır. Artık Kürtleri yok etme üzerine hesap yapılmamalı, birlikte kardeşçe yaşamayı kabul etmeliler. 2013 manifestosu, kardeşlik, Kürt sorununun çözümünü esas alıyordu.

"BU NEVRUZ DA YİNE UMUTLUYUZ"

"Kürtler, sorunları barışçıl şekilde çözmek istiyor. Fakat, tek taraflı olarak müzakere zemini yaratılsa da, devlet, AKP hükümeti adım atmadı. Sürecin içini boşaltılar. Seçimlerin kurbanı yaptılar, Önder Apo'nun tek taraflı başlattığı süreci boşa çıkarmayı esas aldılar. Netice alınmadıysa, süreç tıkandıysa, devlette büyük bir kriz yaşanıyorsa o bu gerçeklikle bağlantılıdır. 2014 nevruzuna giriyoruz. Bu nevruzda da yine umutluyuz. Hiçbir zaman umudumuz tükenmedi. Ama Türkiye'de demokratikleşme gelişmedi ve Kürt sorunu çözülmedi, böyle nevruza girdik. Bununla birlikte kazanımlarımız var (…) Şimdi kimin barış istediği ve sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümünü istediği ortaya çıktı. 2014 nevruzunda da tüm Kürdistan halkı ve tüm dünya halklarına kutluyorum, hürmetlerimi sunuyorum, tüm halklar için başarılar diliyorum."