Kedi ve köpeklere Pitbull'lu işkenceye para cezası
Ajanslar

Samsun’da G.S. isimli genç kızın sosyal medya hesabında pitbull terrier cinsi köpeğinin kedi ve köpeklere zarar verdiği fotoğrafları yayınlamasına rekor ceza geldi. Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü, polis ekipleri ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda genç kıza ulaştı ve köpeğine el koydu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü G.S.’ye 12 bin 547 lira idari para cezası kesti.

Kedi ve köpeklere Pitbull'lu işkenceye para cezası

El konulan köpek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi'ne teslim edilerek koruma altına alındı. G.S.’ye bir daha hayvan bulunduramaması cezası da verildi.

FOTOĞRAFIN ALTINA YAZDIĞI YORUM DELİL OLDU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan tahkikatın sonucu varılan kararda şu ifadelere yer verildi: “Şahsın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14 üncü Maddesinin (l) bendi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 28.05.2015 tarih ve 165 sayılı ‘tehlikeli hayvanlar’ konulu yazısına aykırı olarak ‘pittbull terrier’ cinsi hayvan bulundurduğu fotoğraflardan anlaşıldı. Ayrıca şahsın söz konusu Kanun'un 11 inci Maddesi'nin ikinci fıkrasına aykırı olarak, köpeğini bir başka köpek ile dövüştürdüğü anda çekilen bir fotoğraf ve aynı Kanun'un 13. maddesi hükümlerine aykırı olarak bir adet kedinin, pitbull cinsi köpeğin ağzında ölü olarak bulunduğu ana ait fotoğraf görüldü...

Ayrıca şahsa ait, ‘dün öldürdüğü 3 kedi 1 köpekten sonra bugün kediyi dörtledik’ yorumundan en az 5 hayvanın ölümüne neden olduğu mütalaa edildi."

Kedi ve köpeklere Pitbull'lu işkenceye para cezası

“VATANDAŞLAR BİLDİRMEKTEN KORKMASINLAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Başkanı E. Yasin Yılmaz, “Bu kişiye kesilen ceza artık Türkiye’de bir örnek olmalıdır. Vatandaşlarımızdan istediğimiz şudur; köpek dövüştürenleri, hayvanlara kötü davrananları, kötü şekilde bakılan kedi ve köpeklerle karşılaştıklarında bu durumları bildirmekten lütfen korkmasınlar. En yakın orman ve su işleri bölge müdürlüklerine bildirsinler” dedi.