Kemal Kılıçdaroğlu Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti İZLE

Kemal Kılıçdaroğlu Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti İZLE

Kılıçdaroğlu Cumhursaşkanlığı seçimleri için sivil toplum örgütleri ziyaretlerini sürdürüyor. Sabah saatlerinde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu öğleden sonra Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret sonra TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte kameraların karşısına geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti İZLE

"CUMHURBAŞKANI SAYGIN BİR YURTTAŞ OLMALI"

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, basın açıklamasında, "Cumhurbaşkanı kendisini hiçbir yurttaştan üstün görmeyen saygın bir yurttaş olmalı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin kırıcı olmayan bir üslupla gerçekleşmesini diliyorum. Sürecin milletimize hayırlı olmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE TEKLİF GELİR"

Feyzioğlu, bir gazetecinin kendisine sorduğu "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna, "Bu tamamen spekülesyon. Önce teklif gelir. Sonra bu toplumda tartışılır. Bir teklif yok ve tamamen spekülasyondur bu. Biz nasıl bir cumhurbaşkanı istediğimizi açıkladık." yanıtını verdi. Bu yanıtla Kemal Kılıçdaroğlu'na atıfta bulundu.

"ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ ATEŞE ATTI"

Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu konuştu.

"Erdoğan'ın tek derdi kırılan cam ve çerçeveler. Ölenlere hiç acımadı. Polise yönelik şiddete de karşıyız. Polisin görevi toplumda huzuru sağlamaktır. Demokrasilerde protesto en doğal haktır. Eğer şiddete yönelirse protestolar polis o zaman müdahale eder. Ama kurşun kullanarak değil Erdoğan Türkiye'yi ateşe attı.

"NASIL BİR BAŞBAKANLIK ANLAYIŞIDIR"

Müthiş bir kutuplaşma var. Biz Burak Can'a da sahip çıkıyoruz Berkin Elvan'a da sahip çıkıyoruz. Ülkenizdeki vatandaşlar arasında ayrımn yaparsanız olmaz. Bu nasıl bir Başbakanlık anlayışıdır anlamakta zorluk çekiyoruz. Ülkeyi yöneten insanların kucaklayıcı bir dil kullanmaları gerekir. Eleştiriye saygı göstermeleri gerekir. Bırakın saygı göstermeyi eleştirilere tahammül edemiyor. Bugüne kadar bu toplum bölünmedi Erdoğan bölmeye çalışıyor.

"ERDOĞAN SAVAŞ TAMTAMLARI ÇALIYOR"

Türkiye çatışmadı, Erdoğan çatıştırmaya çalışıyor. Etrafındaki insanların Erdoğan'ı uyarması gerekir. Dünyanın hangi ülkesine gitseniz artık Erdoğan'ı diktatör olarak görüyor. Böyle bir Başbakanla ilk kez karşılaşıyor Türkiye Cumhuriyeti. Sadece kendi insanları ile değil bütün dünya ile kavgalı. Biz "yurtta barış dünyada barış" felsefesi ile yetiştik. Şimdi Erdoğan savaş tamtamları çalıyor."