Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmasında Diyarbakır'da PKK'lılarca IŞİD militanı diye öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü'ye de değindi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

YASİN GÖRÜ İÇİN DE ÜZÜLÜYORUM

"Ethem Sarısülük, Berkin Elvan için nasıl içimiz yanıyorsa sokak ortasında linç edilen Yasin Börü için de üzülüyorum.. "

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Davutoğlu, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili tek bir cümle etmedi. Tüm yurttaşlarıma bir sözüm. Türkiye, zalimlerin elini kolunu salladığı bir Türkiye olmayacaktır. Bunun sözünü veriyorum.

BU ARA DÖNEM MUTLAKA BİTER

Önce hırsızlara seslenelim; Sakın devleti de satın aldık, hukuku da satın aldık diye düşünmeyin. Satın aldığınız Türkiye değil şerefini satılığa çıkarmış adamların kendisidir. Onlar gelir geçen bu ara dönem mutlaka biter. Bu devlet asli rotasına döndüğünde adaletin tokadı suratına çarpacaktır. Hırsızların ortaklarına da seslenmek istiyorum. ‘Bugün gücümüz var ne yaparsak yırtarız’ diye düşünmeyin.

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE HIRSIZLIĞIN YERİ YOKTUR

Sevgili yurttaşlarım bizim kültürümüzde tarihimizde hırsızlığın zorbalığın yeri yoktur. Biz padişahını Kanuni diye öven bir milletiz. Bizim yanımızda rüşvetçiler yok, kaçakçılar yok katiller yok. Bizim yanımızda alnının akı ile kazanan Somalı madenciler var. 14 yaşında biber gazı kurşunu ile hayatını kaybeden Berkin Elvanlar var. Bizim yanımızda adalet için sokağa çıkıp öldürülen Ali İsmail Korkmazlar var. Bizim yerimiz burası.

BİZİM MALI GÖTÜRMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK

Bizim yandaşlarımız yok. Bizim malı götürmek gibi bir düşüncemiz yok. Biz iktidar olmayı sorunları çözmek istiyoruz. Türkiye ayağa kalksın istiyoruz. "