Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB konuşması İZLE

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB konuşması İZLE

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB'un 70. Mali Genel Kurulu'nda konuşmasını yapmak üzere kürsüye çağrıldı.

"NEDEN BENİ DİNLEMİYOR"

Başbakan Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüden inip, Kılıçdaroğlu'nu dinlemedi. Erdoğan'ın arkasından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın arkasından "Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor?" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB konuşması İZLE

Kılıçdaroğlu: Başbakan Neden beni dinlemiyor cesaret edemiyor İZLE

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satır başları;

NEDEN TOBB'DA PROTOKOL KURALLARI UYGUNLANMIYOR

"Geçen yıl çağırılmadığım için gelememiştim, bu yıl çağrıldım geldim. Neden TOBB'da protokol kuralları uygulanmıyor. Kusura bakmayın Sayın Başbakan protokolleri siz koydunuz, neden uyulmuyor? Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa korkmasınlar bu ülkede demokrasi var. Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor? cesaret edemiyor.

BANA DİYOR Kİ "DİKTATÖR DİYORLAR"

Bana diyor ki "diktatör diyorlar.." Kimse kusura bakmasın ben şimdi sizin vicdanınıza sesleniyorum. Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır diyen, güçler ayrılığı ilkesini reddeden kişiye ne denir? Ne denir buna? Gidin hukuk fakültesine yeni girmiş bir öğrenciye sorun bunu söyleyen adama ne denir? 2 yıl önce bu kürsüden yine bir genel kurulda sizlere 2 soru sormuştum.. “Ben Erdoğan'ı medyanın önünde eleştirirsem başıma bir şey gelir mi?” İkinci soru, “Ben konuşurken acaba telefonlarım dinleniyor mu?” Demiştim..

"SANKİ SOMA'DA ÖLÜMLERİN SORUMLUSU İŞÇİLER"

Sevgili dostlarım. Bu ülkenin büyümesi için alın terini döken değerli üyeler. Burada dinleyince bir kişiyi sanki Soma'da ölümlerin sorumlusu işçiler. Size şu örneği vermek isterim: Uygar bir ülkenin yöneticileri ile devlet adamları ile uygar olmayan devlet adamları arasında fark vardır. Birisinde önce risk analizi yapılır riskler saptanır giderilir ve işçiler oraya konur. Biz ne yapıyoruz kervan yolda düzülür.

"ÖLDÜKTEN SONRA ÖNLEM ALIYORUZ"

Öldükten sonra önlem alıyoruz. 301 kişi hayatını kaybetti. Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen bir siyasetçi var mı? Kalkıp nelerden bahsediyorsunuz. Akıl alacak bir şey değil. Parasını vererek yayınlanmak üzere “vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesabını verecek" afişi hazırlamıştık. Bütçe kanunlarının ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz."