Keşfedilen en uzak uzay nesnesi Ultima Thule'a ait yeni fotoğraf
ensonhaber.com

NASA'nın New Horizons adlı uzay aracı, Güneş sisteminin en uzak nesnesini keşfediyor. Yeni yılın ilk gününde veriler toplamaya başlayan araç, Ultima Thule adlı bir uzay nesnesine yakından bakıyor. Dünya'dan yaklaşık 6.6 milyar kilometre uzaklıkta olan Ultima Thule, bir uzay aracı tarafından bugüne kadar keşfedilen en uzak nesne olma özelliğini taşıyor. ultima thule

2006'DAN BERİ UZAYDA

New Horizons uzay aracı, Ocak 2006'dan bu yana Güneş sisteminde ilerliyor. Şubat 2007'de Jüpiter'i geçtikten sonra bir yer çekimine maruz kalan araç, 2015 yılında Plüton ve uydularından bilgi toplamak için 6 ay zaman harcadı. Daha sonra Neptün'ün ötesindeki soğuk ve buzlu nesneleri incelemek için Kulper Kuşağı'na ulaştı.

New Horizons uzay aracı, 1 Ocak 2019'da Ultima Thule'a ulaşmayı başardı. Ultima Thule uçuşu, nesnenin Dünya'dan uzaklığı nedeniyle, teknik olarak Plüton uçuşundan çok daha zordu. Nesnenin tam konumu ve yakınındaki uyduların veya diğer çevresel tehlikelerin potansiyel varlığı dahil olmak üzere, daha birçok bilinmeyen vardı.

ultima thule

ULTIMA THULE'A AİT YENİ GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

NASA'nın New Horizons adlı uzay aracı, Ultima Thule'a ait daha net görüntüler paylaştı. Uzayda süzülen bir kardan adamı andıran Ultima Thule, tam 6 bin 700 km uzaklıktan fotoğraflandı. New Horizons uzay aracının yakaladığı fotoğrafı, aşağıdan inceleyebilirsiniz.

ultima thule