Keskin’de seçimlerin iptal olma nedeni açıklandı
İHA

AK Parti Keskin İlçe Başkanlığı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Nuh Dağdelen, “31 Mart’ta bir seçim gerçekleşti. 31 Mart akşamında 6 tane oy ile ikinci parti olduk Keskin’de. O seçim içerisinde itiraz ettiğimiz birtakım hukuksuzluklar vardı. Bu hukuksuzlukları tespit ettik ve burada önce İlçe Seçim Kurulu'na, sonra İl Seçim Kurulu'na ve arkasında da Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatımızı gerçekleştirdik. Yüksek Seçim Kurulu'nun yapmış olduğu incelemelerde haklılığımız ortaya çıktı ve nihayetinde seçimin tekrar yenilenmesinde bir karar verildi.” diye konuştu.

Keskin’de seçimlerin iptal olma nedeni açıklandı

2 Haziran’da seçimin tekrardan Keskin’de yenileneceğini kaydeden Dağdelen, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Tabii burada bizim tespit ettiğimiz 6 fark vardı. Bizim tespit ettiğimiz devletin vasi olarak atadığı engelli kardeşlerimize oy kullandırıldığını gördük. Buna seçim günü de itiraz ettik. Bu itirazlarımız dediğim gibi ilçede ve il seçim kurulları kabul görmedi. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'na, bütün belgeleriyle birlikte tekrardan müracaat ettik ve müracaatımız bugün ki yapılan toplantı neticesinde verilen kararla birlikte seçimin yenilenmesinde karar verildi. Bu seçim süreci içerisinde gördüğümüz başka eksiklikler de vardı. Bunları da itiraz dilekçemiz içerisine yazmıştık. Netice itibarıyla bugün seçimin yenilenmesine karar verildi.”


Keskin’de seçimlerin iptal olma nedeni açıklandı

"YATALAK HASTALARA USULSÜZ OY KULLANDIRILDI"

“Keskin içerisinde bizim tespit ettiğimiz 14 tane ve daha fazlası da vardı işin doğrusunu söylemek gerekirse. Tekraren söylüyorum; devletin vasi olarak atadığı engellilere oy kullandığını gördük. Onun dışında raporlu yatalak hastalar vardı Keskin’de, seyyar sandık kurulmamış olmasına rağmen onlarında sandığın başına gelmeden oy kullandığını gördük. Onları da bu itirazımız içerisine dahil ettik. Netice itibarıyla böyle bir karar verildi. Seçmenin iradesi sandığa tam olarak 2 Haziran’da yapılacak olan seçimde yansıyacak diye düşünüyoruz. Yine AK Parti belediyeciliğiyle ve gönül belediyeciliğiyle devam edeceğiz inşallah.”


Keskin’de seçimlerin iptal olma nedeni açıklandı

EN YAŞLI MECLİS ÜYESİ VEKALET EDECEK

"Şu anda belediye meclis üyeleri içerisinde 3 tane belediye meclis üyesi var. AK Parti’nin var, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve İyi Parti’nin var. Yasa gereği en yaşlı üyenin 2 Haziran’a kadar belediye başkanlığına vekalet etmesi söz konusu. Burada da en yaşlı üye bizim belediye meclis üyemiz olan Mustafa Atakul ağabeyimiz. Dolayısıyla onun başkan vekilliğinde de 2 Haziran seçimlerine kadar bu süreç tamamlanmış olacak.”

Keskin’de seçimlerin iptal olma nedeni açıklandı

"CEZAEVİNDEKİ FETÖ'CÜLER İYİ PARTİ'YE VERDİ"

AK Parti Keskin Belediye Başkan adayı Dede Yıldırım ise, “Asıl seçimin kaderini değiştiren Keskin Cezaevi’nde yatmakta olan FETÖ terör örgütü üyelerinin, 60 oyun 45’ini İyi Parti’ye vermeleri ve cezaevini ikamet adreslerini göstermeleri. Biz hem ilçe seçim kuruluna hem il seçim kuruluna hem yüksek seçim kuruluna cezaevinin bunların ikamet adreslerinin olamayacağını bildirdik, itiraz ettik. Bunun yanında da vasi tayin edilenlerin oylar vardı. Yeni bir maraton başlıyor.” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)