Kılıçdaroğlu: Avrupa Birliği ne istediyse yapacağız
ensonhaber.com

Daha önce "Türkiye yatırıp yapılacak ülke değil." diyerek yatırımcıları, "Türkiye güvenli değil." diyerek turistleri uzaklaştırmaya çalışan, Avrupa ülkeleriyle aynı dili kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanırlarsa AB'nin tüm şartlarını kabul edeceklerini de söyledi.

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazandıklarında Avrupa Birliği'nin tüm fasıllarını kabul edeceklerini ifade etti.

"TERÖRLE MÜCADELE YUMUŞATILSIN"

AB'nin Türkiye'den istediği öncelikli konu “Organize Suçlar Ve Terörle Mücadale”ye ilişkin mevzuatın Avrupa standartlarıyla uyumlu hale getirilmesi. Bu kriter, organize suçlar ve terörle mücadeleye ilişkin yasaların yumuşatılmasını öngörüyor.

PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımayan ve ülkelerinde aktif terör tehlikesi bulunmayan AB, Türkiye'de yıllardır süren terörle mücadeleyi görmezden gelerek, bu yasanın en hafif hale getirilmesini bekliyor.

Bir başka konu ise, AB standartlarında kişisel verilerin korunması düzenlemesinin kabulü ve uygulanması.

AB yetkilileri, çözümü zor konuların terörle mücadele ve kişisel verilerin korunması olduğunu ve bunlar için yasa değişikliği gerektiğini dile getiriyor.

Kılıçdaroğlu: Avrupa Birliği ne istediyse yapacağız