Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'na pek çok ülke kıçıyla gülmüştür

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'na pek çok ülke kıçıyla gülmüştür

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Milliyet Ankara Bürosu'nu ziyaret etti. Partisinin kurultayı öncesinde gazetecilerle yaptığı söyleşide kendisine gündemin en sıcak konusu olan Suriye hakkında sorular yöneltildi. Milliyet yazarı Semih İdiz Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları söyleşinin ayrıntılarını köşesinde paylaştı. Kılıçdaroğlu, hükümetin en başarısız olduğu alanların başında dış politikayı gösterdi. “Dış politikada çuvalladılar” diye konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin oyun kuran değil, üzerine oyun kurulan devlet konumuna geldiğini savundu. Kılıçdaroğlu'nun dış politikayı eleştirirken sarf ettiği sözler şoke etti. Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, “Herhalde onu dinleyen pek çok ülke -affedersiniz- kıçıyla gülmüştür” dedi.

SURİYE KONUSUNDA ÇUVALLADILAR

Erdoğan'ın kendisini “Esad yanlısı” ve “Baasçı” olmakla suçladığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Suriye konusundaki başarısızlığı nedeniyle CHP'ye saldırdığını söyleyerek şunları kaydetti: “Sayın Başbakan Suriye konusunda resmen çuvallamıştır. Suriye konusundaki mağlubiyetini CHP'yi eleştirerek gidermek istemektedir. Hiçbir zaman Baas yönetimine destek vermedik. Hiçbir zaman Baas yönetiminin yaptığı katliamlara sahip çıkmadık. Daha önce yapılan katliamları AKP eleştirmezken biz eleştirdik.”

PEK ÇOK ÜLKE KIÇIYLA GÜLMÜŞTÜR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, en sert sözlerini ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yöneltti. Davutoğlu'nun Türk dış politikası üzerine “Stratejik Derinlik” adlı çalışmasına göndermede bulunarak şöyle konuştu: “Derinliğin ne anlama geldiğini, samimi söylüyorum bilmiyor; mutlaka bir İngilizce metinden tercüme etmiştir. Nasıl bir akademisyendir bu? Dünya dengelerini bilmeden Rusya'yı izole etmekten söz ediyorsunuz. Herhalde onu dinleyen pek çok ülke affedersiniz kıçıyla gülmüştür.” dedi.