Kılıçdaroğlu Halk TV Dayanışma Gecesi'nde konuştu

Kılıçdaroğlu Halk TV Dayanışma Gecesi'nde konuştu

Wow Otel'de düzenlenen "Halk TV Dayanışma Gecesi"ne katılan Kılıçdaroğlu, gecede sahiplerini bulan "Halk TV Ödülleri" kapsamında, Duman grubuna "Yılın En İyi Grubu" ödülünü verdi.

Ödülü verdiği sırada kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, sanatın ve sanatçının toplum için çok önemli olduğunu anlatarak, sanatın bir toplumun yaşam kalitesini belirlediğini, sanatı ve sanatçıyı yüceltmenin her aydının, gazetecinin, bireyin mutlak görevi olduğunu vurguladı.

"Biz, sanatı ve sanatçıyı seviyoruz. Onlar güzel eserler yaptılar, biz de onları keyifle dinledik, dinliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, Halk TV'nin Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında 24 çalışanıyla Türkiye'nin gündemini değiştirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 24 kişinin sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya seslerini duyurduğunu ifade ederek, o dönemde bazı medya organlarının "korktuğunu, penguen gösterdiğini" ancak Halk TV çalışanlarının haberlerinin arkasında durduğunu dile getirdi.

Birilerinin korktuğu için Halk TV'ye reklam vermediğini savunan Kılıçdaroğlu, halkın desteği olduğu sürece kanalın yoluna devam edeceğini bildirdi.

"HÜKÜMET SAMİMİ İSE TEKLİFİMİZİ KABUL EDER"

Kılıçdaroğlu, çıkışta bir gazetecinin "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün tutukluluk süresini 10 yıldan 7,5 yıla düşürecekleri yönünde bir açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi daha önce 5 yıl kararı vermişti. Ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Bu bir aşama ama bence süreyi uzatmak veya kısaltmanın çok daha ötesinde, Özel Yetkili Mahkemelerin verdiği kararların mutlaka yeniden gündeme getirilmesi gerekiyor. Yani bu mahkemelerin verdiği kararların iptal edilip yargılamanın yeniden yapılması gerekiyor. Asıl üzerinde durulması gereken bu. Bu konuda, CHP olarak bir yasa teklifi verdik. AKP de bu mahkemelerde verilen kararların haksız olduğunu söylüyor. AKP eğer samimi ise teklifi kabul eder, teklifi yasalaştırırız ve bu davalar yeniden görüşülür. Asıl çözülmesi gereken soru bu."

GECENİN ÖDÜLLERİ

Gecede, Yılmaz Özdil'e "Yılın Köşe Yazarı", Uğur Dündar'a "Yılın Televizyoncusu", Makbule Cengiz'e "Yılın Muhabiri", Boğaziçi Caz Korosu'na "Yılın En Özgün Grubu" ödülü verildi.

"Medya Onur Ödülü" kategorisinde Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Soner Yalçın, ödüle layık görüldü.

Tuncay Özkan'ın ödülünü kızı Nazlıcan Özkan alırken, Balbay'ın ödülünü avukatı Doğan Subaşı aldı. Atilla Sertel'e ise ödülünü eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener verdi.

"Yaşam Boyu Onur Ödülü" dalında Ali Rıza Binboğa, Haldun Dormen ödül alırken, "Yılın En İyi Protest Rock Grubu" ödülü Bulutsuzluk Özlemi grubuna, "Yılın En Cesur Dizi Oyuncusu" ödülü Gonca Vuslateri'ne, "Yılın En Cesur Yarışma Programcısı" ödülü Ali İhsan Varol'a, "Yılın En Cesur Kadın Sanatçısı" ödülü Şebnem Sönmez'e, "Yılın En Cesur Erkek Sanatçısı" ödülü Orhan Alkaya'ya, "Yılın En Cesur Devlet Tiyatrocusu" ödülü Şebnem Gürsoy'a verildi.

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı, "Yılın En Sempatik Taraftar Grubu" ödülüne değer bulundu.

Ödüller kapsamında Melih Aşık, Mehmet Tezkan, Tufan Türenç, Rahmi Turan, Ruhat Mengi, Orhan Bursalı, Can Ataklı, Mustafa Mutlu, Yalçın Doğan, Cüneyt Ülsever, Arslan Bulut ve Yalçın Bayer, "Kırılmaz Kalem Ödülleri"ne layık görüldü.

Gecede, Yaşar Nuri Öztürk, Müjdat Gezen ve Özlem Kumrular gibi bazı isimlere de Halk TV'ye ve programlarına katkılarından dolayı "Teşekkür" ödülü verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin ve Adnan Keskin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Kamer Genç, Melda Onur, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sanatçı, gazeteci, yazar ve davetlilerin katıldığı gecede, Boğaziçi Caz Korosu da konser verdi.