Kılıçdaroğlu ile Akşener ortak basın toplantısı düzenledi
ensonhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen İyi Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

CHP Lideri, YSK'ya 7 maddeyle bir çağrıda bulundu. Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, eleştirilerini sıraladı.

Kılıçdaroğlu ile Akşener ortak basın toplantısı düzenledi

Kılıçdaroğlu ile Akşener ortak basın toplantısı düzenledi ViDEO

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin çok yoğun ve ağır bir gündemi var. Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Şimdi geriye dönüp biz bu seçimi nasıl iptal ettirebiliriz, bunun arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Demokrasi kültürünü katlediyoruz. Bir kişinin talebine göre devleti şekillendirmeye, bir kişinin talebine göre seçimi sonuçlandırmaya ve sonuçlandırırken de onun beklentilerine uygun kararlar çıkarmaya çalışıyoruz. Vahim bir tablo. Bütün dünyanın izlediği vahim bir tablo."

KILIÇDAROĞLU'NUN SIRALADIĞI 7 MADDE

* Birinci maddemiz şu, YSK'ye çağrı yapıyorum. YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

* İkinci maddemiz YSK, seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

* Üçüncü madde YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

* Dördüncü madde YSK, demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine 'dur' demek zorundadır.

* Beşinci madde 'YSK, hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu', buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

* Altıncı madde YSK'da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararlılığıyla göstermek zorundadır.

* Yedinci madde özetle YSK, iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak zorundadır. Bu YSK'nin tarihsel görevidir. YSK alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir. Biz aydınlıktan, beraberlikten, huzurdan, birlikte yaşamaktan, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden yanayız. Üstünlerin hukukundan yana değiliz.

Kılıçdaroğlu ile Akşener ortak basın toplantısı düzenledi

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir başka konu şudur; milletimize iletmek isterim, 31 Mart akşamı Erdoğan'ın yaptığı konuşma sağduyulu bir konuşmaydı. Aradan geçen zaman içerisinde ne oldu, kim veya kimler kulağına fısıldadı da bu duruma geldik. O muktedir konuşmanın üzerinden bugüne Erdoğan'ın kulağına kimler neyi fısıldadı da bu noktaya gelinmiştir?

FETÖ İLE MÜCADELEYİ DOĞRU DÜRÜST YAPMIYORSUNUZ

Bitmeyen bir FETÖ isnadı var her konuda. Neden mücadelenizi doğru dürüst yapmıyorsunuz. Yazıktır binlerce gaziye, şehide. Madem her konu FETÖ eylemi olarak görülüyorsa, Erdoğan’ın partisinin başlangıcında yer almış bir isim, açık net söylemeliyim ki Sayın Erdoğan o gün cemaat bugün FETÖ denilen gruba uzaktı. Aradan ne zaman geçti, ne oldu, kim ya da kimler Erdoğan’ı o grupla masaya oturttu? Hem eğitimi, hem yargıyı, hem polisi bu örgüte teslim ettiren irade nedir?

HUZUR KALMADI

Türkiye'de insanların umutları, heyecanı, huzuru ortadan kalkmıştır. Eğer Sayın Erdoğan; beceriksiz, kifayetsiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen triplerini, ergen sinirini milletimizin üzerinden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. Bir fatura kesilecekse önce marketlerde soğanı 10 liraya çıkaran damadına kesmelidir.

Kılıçdaroğlu ile Akşener ortak basın toplantısı düzenledi

İçişleri Bakanlığı'na yakışmayan Karamollaoğlu ile Akşener'i Kandil'le sözleşme imzaladı diyerek kendini kaybetmiş o İçişleri Bakanı'na faturayı kesmelidir. Millete öküz diyen o milletvekiline kesmelidir, milletimize adiler diyen o tarım bakanına kesmelidir. Ve milletin iradesine saygı gösterecek bir tavır koymalıdır.

DARBEDE BİZ BUNU YAŞAMADIK

12 Eylül’de biz bunu yaşamadık. Bir darbe liderinin yönettiği Türkiye’de biz bunu yaşamadık. Özal başbakan seçildiğinde çok rahat bir şekilde mazbatasını aldı ve Evren tarafından tebrik edildi. Bir faturayı da ortağına kesmelidir. Bir çukur kazıp hepimizi içine düşüren o ortağına kesmelidir.

Bu millete zillet diyerek hakaret edenler, bizlere PKK’lı diyenler seçimin ortasında beka olmadığını, beş harfliler diyerek o kelimenin içini boşaltıp alay konusu yapan diyenleri sorgulamalıdır. Ne yapılmak isteniyor bu ülkede? Bu ülkenin huzura, gençlerin umuda ihtiyaca var.

BU MİLLET MUKTEDİRLERE KARŞI ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPTI

Bu millet öyle bir millettir ki, muhtar olamaz diyen muktedirlere karşı Sayın Erdoğan’ı Başkan yapmıştır. Ama bugün o millete ve onun iradesine böyle bir saygısızlık yapılmasını da cevabını sandıkta çok net verecektir.

BİNALİ YILDIRIM'A MECLİS'TE OY VERECEĞİZ

Sayın Binali Yıldırım’a da birkaç cümle etmek istiyorum. Siz bu ülkede Başbakanlık yaptınız, Meclis Başkanlığı yaptınız ve aday oldunuz. Tarih sizi böyle yazmasın. Bu partinizin içerisindeki beceriksiz insanların ortaya koyduğu tavrı ortaya koyun. Sayın Binali Yıldırım, Sayın Erdoğan hemen Mustafa Şentop’u istifa ettirin, Binali Yıldırım’ı aday gösterin İyi Parti olarak kendisine oy vereceğiz." diye konuştu.