Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye 200 delege kaptırdı

Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye 200 delege kaptırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden CHP genel başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu 740, Muharrem İnce 415 oy aldı.

Kurultayın yapıldığı sırada iki aday da henüz konuşma yapmamıştı.. O sırada toplam 944 delege Kılıçdaroğlu için imza verdi. Bunun yanında Muharrem İnce'nin adaylığı için imza veren delege sayısı ise yalnızca 177'ydi..

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu taraftarlarını susturdu İZLE

KILIÇDAROĞLU'NA 200 DELEGE KAYBETTİREN KONUŞMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, imza vererek kendisinin adaylığını desteklediği 944 delegeden 740'ının oyunu alarak genel başkan seçildi. Yani bir diğer ifadeyle Kılıçdaroğlu kendi atadığı delegelerden 200'ünü kurultayın 1. günü kaybetti. Muharrem İnce ise kendisini aday gösteren 177 delegenin dışında, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen delegelerin de fikir değiştirip kendisini desteklemesiyle birlikte 415 oyun sahibi oldu.

Kılıçdaroğlu'nun bir günde 200 delege kaybetmesinde Muharrem İnce'nin CHP tarihine geçecek konuşması etkili oldu. Muharrem İnce, Ecevit döneminden beri seçim heyecanı yaşayamayan CHP seçmenini derinden etkileyen bir konuşmaya imza attı.

Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin birlikte teşekkür konuşması İZLE

MUHARREM İNCE 2015'TE KILIÇDAROĞLU'NU DEVİRİR

Jest ve mimikleri, konuşmasındaki akış ve içerikle Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu sallayan İnce, 18. Olağanüstü Kurultay da başaramasa da 2015 yılındaki olası genel seçim kaybedilmesinden sonra CHP liderliğine aday olduğunu ispatladı.

KILIÇDAROĞLU SAHNEYE DAVET ETTİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı. "Artık ayrılık gayrılık yok, birleşe birleşe kazanacağız" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra rakibi Muharrem İnce'yi sahneye davet etti. İnce de burada konuşarak, "Kılıçdaroğlu 1 saat önce rakibimdi, artık genel başkanım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye 200 delege kaptırdı

Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'ye 200 delege kaptırdı