Kılıçdaroğlu ülkücülerden yediği dayağı anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya'ya konuştu. Kılıçdaroğlu, gençlik yıllarında ülkücülerden nasıl dayak yediğini anlattı.

YOL ÇAMUR İÇİNDEYDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gençlik yıllarına ilişkin anılarını paylaştı. Ankara'da bir dernek başkanlığı yüzünden dayak yediğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Dil Tarih önünde katıldığımız bir eylem sonrası Opera’ya doğru yürüdük. Kültür Bakanlığı’nın arkasından çıkan yol yeni yapılıyordu, çamur içindeydi.

SERBEST KALIP GİDECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM

Tam orada yakaladılar. Numune Hastanesi’nin karşısında, yolun hemen önündeki Turizm Ticaret Yüksek Öğretmen Okulu’na götürdüler. Üzerimden Toplumsal ve Kültürel Eylemler Derneği Başkanı kartım çıktı. Üzerimdeki her şeyi, otobüs, paso kartımı, kimliklerimi ne varsa aldılar ve beni o caddeye çıkardılar. Serbest kalıp gideceğimi düşündüğüm anda sağdan soldan tekme yumruk vurmaya başladılar.”

Kılıçdaroğlu ülkücülerden yediği dayağı anlattı

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN GELEN SES

Dayak sonrası ülkücülerin elinden kurtuluşunun da hayli ilginç olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu o anları ise şöyle anlattı; “Tam o sırada Kültür Bakanlığı’ndan biri pencereyi açtı ve ‘Utanmıyor musunuz bu kadar adam bir kişiye vuruyorsunuz?’ deyince, bu kez onlar bakanlık penceresindeki kişiye yönelik konuşmaya başladılar.

Kılıçdaroğlu ülkücülerden yediği dayağı anlattı

O SIRADA KAÇTIM TABİİ

Ben de o sırada kaçtım tabii. Hastaneye gittik, kaşımın üzerinde derin bir yara vardı ve kanıyordu. Tedavi gördüm. Sonra bir arkadaşım, beni döven ülkücüleri tanıyordu, gitti benden aldıkları ne varsa hepsini geri getirdi.”