Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa çıkışı
ensonhaber.com

Kılıçdaroğlu, CHP’nin kuruluş felsefesinde yer alan, anayasanın değiştirilemez ilk üç maddesinin değişikliğine bile evet dediklerini söyledi.

ANAYASA'NIN İLK 3 MADDESİ DEĞİŞEBİLİR

Kılıçdaroğlu'nun iktidar oldukları takdirde Anayasa değişikliği yapacaklarını vurguladığı sırada Banu Güven ısrarla "Anayasa'nın ilk 3 maddesi de dahil mi" diye sordu. Kılıçdaroğlu Banu Güven'in sözlerine "Tabii ki, evet" şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa çıkışı

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ" DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu miting meydanlarında Anayasa'nın ilk 3 maddesini değiştirmek isteyenlerin karşılarında CHP'yi bulacağını vurgulayarak "Bunlar bizim en büyük kırmızı çizgilerimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI

Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ayyıldızlı al bayraktır. Milli marşı 'İstiklal Marşı' dır. Başkenti Ankara'dır.

Madde 4- Anayasanın 1'inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesindeki hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa çıkışı VİDEO