Kılıçdaroğlu'nun HDP cevabı tatmin etmedi
İHA

Bursa’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen bir genç, HDP ile iş birliği yapıp yapmadıklarını sordu. Kılıçdaroğlu'nun kısa bir açıklama yapmasına rağmen genç "Bunlarla CHP nasıl oluyor da iş birliği yapıyor?" diyerek tatmin olmadığını söyledi.

"CHP İLE NASIL İŞ BİRLİĞİ YAPIYORLAR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen M.A. isimli genç, CHP'nin HDP ile ittifakını sordu. M.A., Kılıçdaroğlu'na "CHP Atatürk'ün partisi hepimiz çok iyi biliyoruz. HDP'de terörist PKK'nın uzantısı olan bir parti, bunlarla CHP nasıl oluyor da iş birliği yapıyor" şeklinde soru yönetti. Bunun üzerine M.A. isimli gence kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "İYİ Parti ile iş birliği yaptık. Saadet Partisi ile de dirsek temasımız var. Bunu da kamuoyuna deklare ettik. Bak şunu söyleyeyim sandıkta ittifaka gidiyoruz. " dedi.

Daha sonra araya giren korumalar M.A.'yı uzaklaştırırken Kılıçdaroğlu'da partisinin belediye başkan adaylarıyla vedalaşıp makam aracına binerek Bursa'dan ayrıldı.

Bursa'da gençler kılıçdaroğlu'na HDP ile ittifakı sordu VİDEO

"GÖZÜMDE HDP NEYSE CHP DE ODUR ARTIK"

Kılıçdaroğlu'na sorduğu soruya doğru dürüst bir cevap alamadığını iddia eden M.A. ise, "Sorum şuydu: 'Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün partisi hepimiz çok iyi biliyoruz, HDP ise terörist PKK'nın uzantısı olan bir parti. Bunlarla CHP'nin işbirliği yapmasını sorduk. Yapmadı, dedi. İnkar etti ama, kendisi HDP ile birlikte doğuda miting yapacağını da söylemişti. Yaptı da HDP ile birlikte yaptığı hiçbir mitingde Türk bayrağı göremedik biz. Ben vatanımı seven biriyim, bayrağıma bağlıyım. O yüzden benim gözümde HDP neyse bu saatten sonda CHP'de odur.

Kılıçdaroğlu'nun HDP cevabı tatmin etmedi

HDP'li bir vekil sosyal medyada 'Doğuda kazanacağız, batıda da HDP-CHP ittifakıyla Cumhur İttifakı'na kaybettireceğiz' dedi. Bunları diyen insanlar 'Biz Kürdistanlıyız diyor, Kürdistanı kurduracağız' diyor. Ne diyordu MHP'li vekilin tabiriyle: 'Ne Kürdistanı ulan deriz biz bunlara." Bize İYİ Parti ile iş birliği yapıyoruz, dedi. Biz onların da ne olduğunu biliyoruz. Bizim HDP ile yol yürüyenlerle, çocuk katilleriyle hiçbir işimiz olmaz. Biz vatanını seven insanlarız. Soruma da cevap alamadım engelledi korumaları, biz İYİ Parti ile iş birliği yapıyoruz, dedi. Peki İYİ Parti, HDP ile işbirliği yapıyor. Bunlar HDP ile işbirliği yaptıklarını kabul etmedikleri halde HDP ile iş birliği yapanlarla nasıl oluyor da iş birliği yapıyorlar, biz bunu anlamış değiliz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)