Kılıçdaroğlu'yla görüşen sanatçılar Ekmeleddin'e tepkili

Kılıçdaroğlu'yla görüşen sanatçılar Ekmeleddin'e tepkili

Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için Kılıçdaroğlu'nun ‘Büyük Uzlaşı' toplantısına katılan bazı sanatçılar Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının hiç geçmediğini söyledi.

AKSESUAR OLDUK

* Edip Akbayram (Sanatçı): “Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir isim söylemedi. Ama bizleri oraya çağırıyorsunuz, düşünce alışverişinde bulunuyorsunuz. Açıklanan isimle bize bir noktada saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Biz de bir tiyatronun aksesuarı olduk. Bugünkü hükümete kardeş bir cumhurbaşkanı olacak. Her kesimi, her inancı, her politikayı kucaklayan, cumhuriyetin temel değer ve ilkelerine değer veren, yurttaşlar arasında ötekileştirmeye karşı olan ve her kimliğe saygı duyan bir cumhurbaşkanı istedik biz. Açıklanan çatı aday bizi üzdü.”

Kılıçdaroğlu Büyük Uzlaşı için sanatçılarla buluştu İZLE

İHSANOĞLU LAİK VE ATATÜRKÇÜ DEĞİL

*Tarık Akan (Sanatçı): “Toplantıda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adı hiçbir şekilde geçmememişti. Ben yalnızca laik ve demokrat bir kişinin cumhurbaşkanı olmasını istiyorum. İhsanoğlu'nun bu çerçevede uygun bir isim olduğunu sanmıyorum. Kendisinin laik ve Atatürkçü olduğunu sanmıyorum.”

ÇATI ADAY ÇOK RİSKLİ

*Orhan Alkaya (Sanatçı): “Toplantıda daha çok prensipler konuşuldu. Bazı isimler dile getirilmişti ama Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adı hiç telafuz edilmedi. Ben kişisel olarak çatı adayı fikrinin çok riskli olduğunu düşünenlerdenim.”