Kıraç: Başkan olsam kupayı Trabzonspor'a verirdim

Kıraç: Başkan olsam kupayı Trabzonspor'a verirdim

Fenerbahçe başkanı olsam 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verirdim diyen Kıraç, Aziz Yıldırım için ise ''Türkiye'nin en yiğit adamıdır'' ifadesini kullandı.

İşte Kıraç'ın Ajansspor'a verdiği o röportaj:

AZİZ YILDIRIM TÜRKİYE'NİN EN YİĞİT ADAMIDIR

-Aziz Yıldırım'ı ziyaret ettiğiniz o anlarda ne hissettiniz?
Çok net bir şey söyleyeyim; son 5 yıldır, belki de 10 yıldır, Fenerbahçeli olduğum için de söylediğim düşünülmesin; Türkiye'deki tek adamdır başkan! Çok net ayakta kalmış tek insandır! En yiğit adamdır! Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bırakın futbolu neler oldu bu ülkede, Türkiye'nin en yiğit adamıdır. Ziyarete gittiğimde de çok güler yüzlüydü.. Her gelen çok üzüldüğü için, onları teskin etmeye çalışıyordu, bana da öyle davrandı. Bu şaşırtıcı oluyor tabii, her gelenin morali bozuk ama adam aslında içeride! O da gelenlere moral vermeye çalıştı, güler yüzlüydü. Biraz kilo vermişti o iyiydi, inşallah almaz kilo, hafif göbeği çıktı yine.. Hapishanede en iyi gelen şey kilo vermeseydi herhalde.

- Aziz Yıldırım'ın hapishaneye yeniden girme durumu da var..
Anlamsız.. Bir adamı oraya tekrar atmanın ne anlamı olur, kendi isteğiyle geldi işte. Çok büyük bir anlamsızlık ve saçmalık olur bu.. Toplumu daha da germek olur! Telafisi olmayan çok büyük bir hata olur yeniden içeri girmesi.

BAŞKAN OLSAM TRABZONSPOR'A KUPAYI VERİRDİM

- 3 Temmuz süreci ne zaman konuşulsa, Trabzonsporlular'ın da kupa beklentisi konuşuluyor. Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşananlar da buraya bağlanıyor.. Bu gerilim nasıl son bulur?
Trabzonspor taraftarları aynı bizim gibi… Bizim gibi bu ülkenin insanları, vatandaşları... İlk önce Fenerbahçe'den o şampiyonluk kupasını almaktan daha başka şeyler üzerinde durmaları gerekir diye düşünüyorum. Şu dönem yapılamaz ama, ben Fenerbahçe başkanı olsam bu kupayı Trabzonspor'a da isterse veririm, çok önemli değil bu. Şampiyonluğun çok üzerine geçmiş bir takım olaylar var. Trabzonsporlu taraftarlar çok duyarlıdır. Ülke gündemi ve meselelerine çok aydın yetiştirilmiş bir şehirdir. O kupadan çok daha fazlasının olduğuna, Türkiye'de oynanan tüm oyunların farkına varmaları lazım. Olayı o noktadan değerlendirirlerse, kupanın ne önemi olabilir?

- Belki de simgesel bir önemi var..
Şu an değil, şu an çok yanlış olur ama kupanın önemli olmadığını da Fenerbahçe Kulübü gösterecektir. Bunun aksini düşünemiyorum. Bir hamleler yapılacaktır, ama şimdi değil, belki 5-10 yıl sonra...

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız...