Kırmızı Fularlı Kız'ın gönüllü avukatından komik savunma
Ajanslar

Kırmızı Fularlı Kız Antalya'da, Gezi Parkı eylemlerine katıldı. Ağaçları bahane ederek ortalığı yakıp yıkan vandallara destek çıktı. Ardından Cüneyt Özdemir'in CNNTürk'teki 5N1K programına çıktı. "Cici kız" olarak anlatıldı.

Kırmızı Fularlı Kız'ın gönüllü avukatından komik savunma

KANDİL'E KAÇTI

Hakkında dava açıldı. 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla serbest bırakıldı. Ancak o yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak Kandil'e ulaştı. Kanlı terör örgütüne katıldı. Üstelik teröristbaşı Murat Karayılan'ın sözde asistanı olduğu açıklandı.

DURUŞMAYA KATILMADI

İşte dün "kırmızı fularlı kız" olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in Antalya'da duruşması vardı.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, aralarında Karacagil'in de bulunduğu avukat vekaleti olmayan sanıklar için barodan avukat istedi. Ancak, baronun tayin ettiği avukat duruşmaya katılmadı.

"KANDİL'DE OLDUĞU İÇİN VEKALET VEREMİYOR"

Bunun üzerine sanık avukatlarından Hakan Evcin, bugüne kadar vekaleti olmadan Ayşe Deniz Karacagil'in avukatlığını kendisinin yaptığını açıkladı. Evcin, "Müvekkilim Kandil'de olduğu için vekaletname verecek durumda değil" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

KIRMIZI FULARI DA İSTEDİ

Üstüne üstlük halen adli emanette tutulan Ayşe Deniz Karacagil'in kırmızı fularını da istedi. Sanık avukatlarından Münip Ermiş de vekaletname olmadan da sanıkların avukatlığının yapılabileceğini söyledi. Mahkeme heyeti, kırmızı fuların iadesi için yapılan istemi 7'nci kez reddedip duruşmayı erteledi.

Kırmızı Fularlı kız dağda röportaj verdi İZLE