Hafta sonu için okuma önerileri
ensonhaber.com

Bir haftayı daha geride bıraktık. Hafta sonunu kitapla geçirmek isteyen okurlarımız için okuma listesi hazırladık.

İyi okumalar dileriz...

Alo, Harika Hanım, Nasılsınız?

Tarık Dursun K., son dönem romanlarından Alo, Harika Hanım, Nasılsınız?' da yalnız insanlar üzerinden duygu durumlarını, bakış açılarını, mahremiyet kavramını ve sınırları tartışmaya açıyor.

Yeşil Gözlü Kız

Suat Derviş,

Yeşil Gözlü Kız' da, Anadolu’dan gelen Beyhan’ı İstanbul’un jet hızıyla modernleşmiş, fakat bu süreçte içten içe çürümüş sosyetesine sokuyor ve böylece toplumdaki değişime, dönüşüme ışık tutuyor. Bu roman, onun en politik, en eleştirel ve sert eserlerinden biri.

Louvre’un Koruyucuları

2013 yılının Mayıs ayında Louvre Müzesi’nden ilham alan Ciro Taniguçi, bizi zamansal ve sanatsal bir yolculuğa, mekânların ruhunu keşfetmeye davet eden içsel bir seyahate çıkarıyor, hem de kimi tanıdık gelen kimiyse bilinmeyen muhafızlarla...

Çünkü Louvre’un koruyucuları var.

Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü

Cixin Liu’dan hiciv dolu bir fabl, politik bir alegori ve ekolojik bir uyarı.

Kara El: Dâhi Bir Dedektif ile Amerikan Tarihinin En Tehlikeli Gizli Çetesinin Destansı Savaşı

Muhteşem bir okuma tecrübesi! Yirminci yüzyılın başlarında göçmenliği, kentin arka sokaklarını ve emniyet güçlerinin yeni yeni ortaya çıkan bir suç dünyasına karşı mücadelesini anlatan bir hikaye bu...

Shuri: Bir Black Panther Romanı

Babalar ve Oğullar

İvan Turgenyev’in en önemli eseri kabul edilen, kuşak çatışmasını

Bazarov karakteri üzerinden işlediği Babalar ve Oğullar 1862 yılında yayınlandığında hem çok ilgi gördü hem de çok tepki aldı. Batıda popülerlik yakalayan ilk Rus eserlerinden biri olan kitap, Flaubert, Maupassant ve Henry James gibi ustaları da derinden etkiledi.