Kocaeli'de iki lojistik köy kurulacak

NGB

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca sanayi kenti Kocaeli'nde iki "lojistik köy" kurulacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gebze, İzmit, Kartepe ve Gölcük hattındaki iki noktada kurulacak lojistik köylerin, bölgenin ve Türkiye 'nin dağıtım kalbi olacağı bildirildi.

PROJE İHRACATI RAHATLATACAK

"Lojistik Köy Projesi"nin, bölge ve ülke ihracatını rahatlatacağı, üretilen malzemelerin daha hızlı pazar alanlarına sevkini sağlayacağı kaydedilen açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve AK Parti İl Başkan adayı Şemsettin Ceyhan'la gerçekleştirdiği toplantıda çalışmalarla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

ULAŞIM PROJELERİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Işık'ın başkanlık ettiği il koordinasyon toplantısında Gebze'de trafik ve metro gibi bazı ulaşım projeleri üzerinde durulduğu vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Işık, projenin kısa zamanda hayata geçirilmesinin kente büyük katkı sağlayacağını, sanayisiyle adından sıkça söz ettiren Kocaeli'nin lojistik potansiyeliyle imalatın pazara daha hızlı ulaştığı stratejik nokta haline geleceğini belirtti.