Kola şemsiyesi altında şehit cenazesi

Kola şemsiyesi altında şehit cenazesi

Hakkari Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenazesi, bugün sabah saatlerinde Sakarya'ya getirildi.

ŞEHİT CENAZESİNDEN GÖRÜNTÜLER

ANNESİ OĞLUNUN TABUTUNA SARILDI

Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir süre tutulan cenaze daha sonra Serdivan İlçesi'nde bulunan baba evine, buradan da namazının kılınacağı Hacı Bayram Camisi'ne getirildi. Cenazenin eve getirildiği sırada aile fertleri gözyaşı dökerken, şehit annesi oğlunun tabutuna sarıldı. Aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kola şemsiyesi altında şehit cenazesi

Cenazeye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Ak Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

TABUT KOLA ŞEMSİYESİ ALTINDA

Bakan Nihat Ergün taziyelerini bildirirken şehidin babası Hayrettin Şahin kendileriyle yeterince ilgilenilmediğini söyleyerek taziye çadırı kurulmaması nedeniyle sitemde bulundu.

Şehit oğlunun naaşının bir kola ve dondurma firmasına ait güneş şemsiyesinin altına konulmasından rahatsız olduğunu belirten baba Şahin, Bakan Ergün'e "Hiç bir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz. Zenginin oğlu olsaydı burada kimse kapımızdan ayrılmazlardı. Biz garibanız buraya niye gelsinler ki" diyerek sitemde bulundu.

Şehidin cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından Serdivan Şehitliği'nde toprağa verildi.