Koray Avcı kimdir

f

KORAY AVCI KİMDİR?

1 Ocak 1990 tarhinde Ankara’da doğdu. Aslen Erzincan Tercanlı. Küçük yaşlardan beri müziğe ve resime ilgisi olan Avcı ailesinin ısrarları karşısında üniversite öğrenimini Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünde tamamlar.

KARİYERİ

Üniversite öğrenimi devam ederken Acun Ilıcalı’nın 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasına katılır ve arkadaşı Osman Arslan ile birlikte beatbox, Volkan Konak taklidi yaparlar. Başarılı performansları ile 2. tura yükselmeyi başarırlar.

İstemeyerek gittiği Muğla’da gitarist bir arkadaşı ile sokaklarda şarkı söylemeye başlarlar. Daha sonra okul bitip Ankara’ya döndüğünde ise hiçbir mekan onu şarkıcı olarak kabul etmez. Koray Avcı yine başka bir gitarist arkadaşı ile bu defa Ankara sokaklarında şarkı söylemeye başlar.

Bir gün yine arkadaşı ile metroda şarkı söylerken bir genç kız onları videoya çeker. Genç kızın Youtube’de paylaştığı bu video büyük ilgi görür. Bunun üzerine Koray Avcı kendi videolarını yükler ve ciddi bir dinleyici kitlesine ulaşır.

YILDA 300 KONSER

Güçlü ve samimi yorumu sayesinde yurt içinden ve dışından bir sürü teklifler alıyor ve konserler veriyor. Yılda 300 konser veriyor. 28 Ağustos 2015 tarihinde 'Aşk İle' adınla ilk solo albümünü çıkardı. Bu albümde Neşet Ertaş, Saki Çimen, Mazlum Çimen, Soner Akalın gibi önemli isimlerin eserlerine yer verdi. Bu önemli eserlerin yanı sıra söz ve müzikleri kendisine ve gitarist arkadaşı Köksal Fındık’a ait olan dört yeni şarkı ekledi.

Koray Avcı’nın 'Aşk İle' albümü çıktığı günden itibaren büyük ilgi gördü ve müzik listelerinde bir numara oldu. Albümde yer alan 'Sen' adlı şarkıya Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen klibin izlenme sayısı 98.235.392 oldu. Kendine has yorumu ve tarzı ile dinleyicileri Koray Avcı’ya 'Sesi Gülen Adam' lakabını taktılar. Tüm bunların yanı sıra ikinci kez girdiği sınavdan Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık bölümünü kazandı ve öğrenimi hala devam ediyor.