Koyunlara cep telefonundan kaval dinletisi
AA

asd

Koyunları otlatırken teknolojinin nimetlerinden yararlanan Elazığlı çoban Kadir Polatcan, cep telefonuna, hem çalmasını bilmediği kavalın ezgilerini hem de kurt saldırısını önlemek için köpek havlamasını yükledi.

CEP TELEFONUNDAN KAVAL MÜZİĞİ

Erzurum yaylalarında, hayvanlarını yaz ayları boyunca otlatan çobanların, kışlak olarak tabir ettikleri Elazığ'daki evlerine varmak için yolculukları devam ediyor. Yaklaşık 3 ay süren zorlu yolculuğun sonuna yaklaşan çobanların, bu uzun ve zor görevlerinde akıllı telefonlar hayatla bağ kurmalarını sağlıyor.

SALDIRIYI ÖNLEMEK İÇİN KÖPEK SESİ

Çobanlık yapan 36 yaşındaki Kadir Polatcan da görevi sırasında teknolojinin imkanlarından yararlanıyor. Kaval çalmasını bilmediği için akıllı telefonundan hayvanlara, bu enstrümandan dökülen ezgileri dinleten Polatcan, kurtların sürüye saldırısını önlemek için de yine telefonuna yüklediği köpek seslerini devreye sokuyor.

''KAVAL SESİ HAYVANLARIN HOŞUNA GİDİYOR''

Kaval sesinin hayvanlar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğunu kaydeden Polatcan, "Kaval çalmayı bilmediğimiz için akıllı telefondan kaval sesi çalıyoruz. Kaval sesi çalınca hayvan daha iyi otluyor ve etrafımızdan dağılmıyor. Kaval sesi bizim de hoşumuza gidiyor." dedi.

Koyunlara cep telefonundan kaval dinletiyor VİDEO

''ARTIK TEKNOLOJİYLE İÇ İÇEYİZ''

Çobanların teknoloji ile iç içe olduğuna işaret eden Polatcan, "Artık teknolojiyle iç içeyiz. Telefonlarımızı güneş enerjisiyle şarj ediyoruz. Günlük haberleri internetten takip ediyoruz. Örneğin hava durumunu takip ediyoruz.'' ifadeleri kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)