Lionel Messi: Kazanabileceğim başka bir şey kalmadı

PSG'nin yıldız ismi Lionel Messi, çok çarpıcı açıklamalara imza attığı bir röportaj verdi.

Başarılı futbolcu, Arjantin ile Dünya Kupası'nın kazanmasının ardından kendisi için her şeyin değiştiğini söyledi.

İşte Messi'nin sözleri...

"Dünya Kupası'ndaki en zor anı?"

En zor an Suudi Arabistan karşısında aldığımız mağlubiyetti ama Meksika'ya oynadığımız maç, karşı karşıya olduğumuz tehlike nedeniyle en zor maçtı. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı, bence kötü oynadık. Ama turu geçeceğimizden, işlerin bizim için yoluna gireceğinden emindim. Böyle bir takıma sahip olmasaydık, bu durumun üstesinden gelmenin çok zor olacağını düşünüyorum.

"İnanılmaz bir ay oldu"

Benim ve ailem için inanılmaz bir aydı. Thiago, deli gibiydi. Nasıl zevk aldığını, nasıl hissettiğini, nasıl acı çektiğini görmek... Hollanda ile oynadığımız maçın ardından ağladı. Mateo, Arabistan ile oynadığımız maçın ardından matematik hesapları yapmaya başladı. Ciro ise tüm bunlardan en az anlayan kişiydi. Paris'e döndüğümüzde bile Katar'daki güzel günleri özledik. Harika zaman geçirdik.

"Instagram'da kırdığı rekor"

Fotoğrafı en çok beğenilen biri olmak gibi bir hedefim yoktu. Ama bu, insanların beni kupayla görmek istediklerini gösteriyor. Instagram'dan milyonlarca mesaj geldi. Her şeye cevap vermek zor. WhatsApp'ım ifşa edildi, aileme bile cevap verememeye başladım. Sonunda Instagram beni engelledi. Göremediğim bir sürü mesajı sildi. Çılgıncaydı.

"Kupayı öpmesi..."

Kupa beni bekliyordu. Onu, o güzel stadyumda parlarken gördüm ve öpmeye gittim. Buna ihtiyacım vardı. O anda neler hissettiğimi açıklamak zor. İnsanın aklından bir çok şey geçiyor, ama aynı zamanda hiçbir şey yok. Kariyerim boyunca yanımda olan Tanrı'dan, Montiel'in penaltıyı atmasını ve bize daha fazla acı çektirmemesini diledim.

"Başka bir kupa kalmadı"

Bu, hepsi bu kadar, bitti demekti. Milli takımda acı çektiğim zamanlar oldu. Birçok hayal kırıklığı yaşadım. Finalleri kaybettim. Her zaman çok yakındım ama olmadı. Uzun zamandır birçok eleştiri almıştım. Ailemin de benim kadar acı çektiğini biliyordum. Bu beni rahatsız etti, incitti. Copa America'yı kazandık ve ardından Dünya Kupası'nı kazandık. Bu kadar dedim. Hiçbir şey kalmadı, bitti. İçimde kalan tek ukde, kupayı bana Maradona'nın vermesini çok isterdim.