Abdullah Avcı: Ligin çok uzağında kaldık

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray, 2-1'lik skorla kazandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

"Maçı öncesinde koparabilirdik"

Karşılaşmayı değerlendiren Abdullah Avcı, şunları söyledi:

"Bugün bizim için anahtar kelime şuydu; Galatasaray 2-1-7'yi bile alabiliyor, hücumda çok adamla geliyor, enerjileri, camianın birleşmeleri, içeride coşkuyla başlayacaklardı. Ben içeride doğru baskı kurmaktan ve topa doğru sahip olmaktan bahsetmiştim. Böyle bir deplasmanda en iyi senaryoyla başıyorsun. İkinci ve üçüncü fırsatlar geliyor. Oyun ortada gidiyor, bir tane geliyor ve gol oluyor. Orada Galatasaray'ın iştahı, arzusu çoğalıyor. İlk yarıda oyun dengeli. Maçı öncesinde koparabilirdik. Oyuncu performanslarıyla topa daha fazla sahip olmak gerekirken topu çabuk kaybettik ve oyun geçişe döndü. Enine giden oyuncuya o müdahaleyi yapmanın gereği yok. 2-1'den sonra performanslar sağlıklı değildi. 2-1'den sonra Galatasaray 3'ü de bulabilirdi. Biz kaybediyoruz, Galatasaray sonuçlandırıyor."

"Ligin çok uzağında kaldık"

Abdullah Avcı, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Daha fazla pozisyon olabilirdi. Oyuna tutunmaya çalıştık. Duran toptan 4 pozisyona girdik. Mağlup olunacak bir maç değildi. Galatasaray'ı tebrik ediyoruz. Hemen hemen bizim geçen seneki puan ortalamasına sahipler. Şampiyonluk yarışındaki tüm rakiplerini, biz dahil yendiler. Okan Hoca'yı tebrik ediyoruz. Bizim için süreç şu. Taraftar bize desteğe devam etsin. Evimizde 3 önemli maç oynayacağız, 1 tanesi Avrupa maçı. Ligin çok uzağında kaldık. Trabzonspor, bu süreçten çıkacaktır. Önümüzde 2 hedef var. Avrupa ve kupa. En iyi şekilde devam etmek istiyoruz."

"2.5 senedir, 27 aydır Trabzonspor rekorlar kıran bir takım"

Avcı, 27 ay sonra ilk defa büyüklerden birine yenildiklerini belirtti.

"2.5 senedir, 27 aydır Trabzonspor rekorlar kıran bir takım. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan birine ilk defa kaybettik."

"Djaniny, bundan sonra bizimle olmayacak"

Deneyimli teknik adam, Djaniny'i ilk 11'den çıkardığını söyledi.

"Djaniny, 11'in oyuncusu. Her zaman olan bir şey değil. Oyuncunun istekleri, arzusu, hissettirdikleri... Bugün 11 başlayacaktı normalde. Çok yetenekli bir oyuncu. Benimki teknik karar. Yönetim bir karar verdi. Kurum önemlidir. Djaniny, bundan sonra bizimle olmayacak."

"Yine mağlup olmayabilirdik ama mağlup olduk"

Abdullah Avcı, oyuna sonradan giren isimlerin doğru oynamadığını ifade etti.

"Lahtimi çok kötü değil, çok iyi değil. Bizimkisi tamamen taktiksel bir değişiklikti. Giren oyuncular da doğru performans sergilemedi. Bu da bizi oyunun dışında tuttu. Yine mağlup olmayabilirdik ama mağlup olduk."