Akhisarspor'da 12 isimde koronavirüs çıktı
DHA

TFF 1. Lig'de, koronavirüs salgını nedeniyle verilen 93 günlük aranın ardından yarın Altay deplasmanıyla sahalara dönmeye hazırlanan Akhisarspor, koronavirüs şokuyla sarsıldı.

Daha önce antrenman döneminde takıma yapılan iki testin sonuçlarının da negatif çıktığı yeşil-siyahlılarda, dün yaptırılan testlerde 67 yaşındaki teknik direktör Yılmaz Vural, teknik heyet, çalışanlar ve 3 futbolcu dahil 12 isimde koronavirüse rastlandı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Akhisar, Türkiye Futbol Federasyonu'yla temasa geçerek yeniden test yaptırdı.

Akhisarspor'da 12 isimde koronavirüs çıktı

MAÇ ERTELENEBİLİR

Test sonuçları yine pozitif çıkarsa TFF'nin, Bornova Stadı'nda yarın saat 20.00'de oynanması gereken maçı erteleme ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

Akhisar'da tüm takımın evlerinde 14 gün karantinaya alınma ihtimali de var.

Takımda 3 futbolcunun testinin pozitif çıktığını doğrulayan Başkan Fatih Karabulut, "Test sonuçlarına göre 3 futbolcumuz pozitif çıktı. Özel olarak doğrulamak için ikinci testi yaptırdık. Sonuçlarını bekliyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu'yla temas halindeyiz" açıklamasını yaptı.

''SAĞLIK DURUMLARI ÇOK İYİ''

NTV'ye konuşan Karabulut, salgına yakalanan isimlerin tedavilerine de başlandığını belirtti.

Başkan Karabulut, ''Hocamız Yılmaz Vural ve futbolcularımız Burhan Eşer, Ergin Keleş ile Vrsajevic de dahil 12 pozitif vakamız var. Sağlık durumları çok iyi ve devlet hastanesinde karantinaya alındılar.'' şeklinde konuştu.

''TEDAVİLERİNE BAŞLANDI''

Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından da açıklama yapan Akhisaspor Kulübü, şu ifadelere yer verdi:

''Dün tesislerimizde yapılan Covid-19 virüs test sonuçlarına göre Teknik ekibimizden 2 kişi Futbolcularımızdan 3 kişi ve personelimizden 7 kişinin testi pozitif çıkmıştır. Testi pozitif çıkanlar karantinaya  alınmış olup tedavilerine başlanmıştır..''

Akhisarspor'da 12 isimde koronavirüs çıktı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)