Yeni Malatyaspor, ligden çekilecek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde binlerce can kaybına yol açan deprem, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Malatya'da enkaz altında kalan 28 yaşındaki Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın cansız bedeni salı günü çıkarıldı.

tv100 deprem özel yayınına bağlanan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın sözleri yürekleri dağladı.

Yetkililere teşekkür eden tecrübeli hoca şunları söyledi:

"Yardımcı antrenörümle ile dördümüzü gece saat 03.00'te Elazığ'a bıraktılar bizi. Oradan Malatya'ya geçip, oradan da Gaziantep'e geçerek evladımızın defin işlemini tamamladık. Depremin merkezi Pazarcık ilçesinden geçtik. Orayı görseniz içiniz acır, bütün evler yıkılmış, akordeon gibi olmuş. Kardeşimizi, evladımızı kaybetmek acayip üzdü bizim camiamızı. 13,5 milyon insanı ilgilendiren 10 şehirde bomba atsanız böyle olmaz."

"Yabancı futbolcular şehri terk etti"

"Federasyonumuzdan ricamız Yeni Malatyaspor'u geri kalan bölümde bağışlasınlar. Devam edecek durumda değiliz. Federasyonumuzun yarın toplantısı var, karar verecekler. Şu anki psikolojiyle yabancı oyuncularım şehri terk etti. Afrika'dan Avrupa'dan gelen var, gitmek istiyorlar, bunları engelleyemiyoruz. Türk oyuncularımın hepsi evlerinde, buraya getiremiyoruz onları. Çünkü Ahmet'imizin odasının önünden geçecekler. Bu psikolojiyle bu yarışa devam edecek durumda değiliz."

"Keşke onlar da dönmeseydi"

Sözlerini sürdüren Vural "Rize maçından sonra ben oyuncularıma 2 gün izin verdim. Malatyalı oyuncularım geri döndüler. Keşke onlar da dönmeseydi. Takımın diğer oyuncularına, direktörlerine bir şey olmadı." ifadelerine yer verdi.

"Futbol oynamak söz konusu değil"

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman da Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

“Şu an futbolun zamanı değil. Binlerce insanımız göçük altında, aileleri yas tutuyor, haberlerini bekliyor, cenazesini gömüyor. Biz de futbol oynayacağız. Söz konusu değil böyle bir şey. Şu an net bir karar almadık ama futbol oynayamayacağız. Yönetim kurulunu topladıktan sonra ligden çekilme kararını alacağız."