Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar
İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği gecede, Mustafa Ceceli’den Yonca Lodi’ye ve Suat Suna’ya kadar birçok isimde sahneye çıkarak, Kayahan’ın unutulmaz şarkılarını söyledi.

Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından Türk pop müziğinin efsane seslerinden geçtiğimiz yıl vefat eden Kayahan için bir konser düzenlendi. Merhum sanatçı Kayahan’ın eşi İpek Açar’ın seslendirdiği şarkılarla başlayan konser, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Açar’ın eşine ait parçaları tek başına söylemesinin ardından sahneye ünlü sanatçı Nilüfer çıktı. Kayahan’ın unutulmaz eserleri Açar ve Nilüfer’in mikrofonunda ses bulurken, geceye katılan vatandaşlardan hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti.

Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar VİDEO

KAYAHAN’IN UNUTULMAZ FOTOĞRAFLARI VE GİTARI SAHNEDE

Duygusal anların yaşandığı gecede, Kayahan’ın gitarı sahne de mumlar arasına konuldu. Kayahan’ın hiç bilinmeyen fotoğrafları da Kayahan’ın hiç bilinmeyen fotoğraflarına ait slayt gösterisi halinde sergilendi.

Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar

NİLÜFER: SESİ KULAĞIMDA

Gece’nin ilk bölümünde İpek Açar gibi tek olarak sahneye çıkan Nilüfer, Kayahan’a ait düşüncelerini duygusal bir ses tonuyla dile getirerek, “Bir yıl oluyor onu kaybedeli ama hala gitmemiş gibi geliyor bana hala buradaymış gibi geliyor bana. Sesi kulağımda zaten, şarkılarını radyolarda duyduğum zaman içim gerçekten çok kötü oluyor. Çok uzun bir arkadaşlıktı bizimkisi zaman zaman tartıştık zaman zaman bozuştuk. Ama ne olursa olsun biz birbirimizi seviyorduk. En çok istediği şey çok güzel şarkılar yazabilmekti. Sizlerin gerçekten seveceği ve benimseyeceği şarkılar yazabilmekti. Bunun için uğraştı aslında, bunun için kendisini de gereğinden fazla yıprattı ve maalesef çok erken gitti aramızdan ama ben biliyorum ki o güzel eşsiz şarkılarla hepinizin kalbinde, bütün Türkiye’nin kalbinde sonsuza dek yaşayacak” dedi.

Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar

SÜRPRİZ İSİMLER SAHNEDE

Katılanların soluksuz bir şekilde dinlediği gecede, Kayahan’ı seven ünlü isimlerden birkaçı da sahneye çıktı. Sahneye sırasıyla, Mustafa Ceceli, Yonca Lodi ve Suat Suna çıktı. Ceceli, Kayahan için piyano çalıp eserlerini söylerken, Lodi ve Suna’da Kayahan’ın unutulmaz besteleri söyledi.

Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar

NİLÜFER VE İPEK AÇAR’DAN KAYAHAN ŞARKILARINA DÜET

Gecenin iki önemli ismi Kayahan’ın yakın arkadaşı Nilüfer ve İpek Açar tarafından Kayahan’ın “Melankoli” isimli şarkısına düet yapıldı. Vatandaşların yoğun alkışı arasında ikili şarkılarını seslendirirken duygusal anlar yaşandı.

Ünlü isimler Kayahan'ı doğum gününde andılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)