Kürşad Tüzmen kimdir

Kürşad Tüzmen kimdir

Kürşad Tüzmen, 9 Ekim 1958'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Nuray, annesinin adı Feriha'dır.

İşte Kürşat Tüzmen'in hayatı...

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Illinois Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. DPT, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Serbest Bölgeler Genel Müdürü, DTM Müsteşar Yardımcısı, Dış Ticaret Müsteşarı, Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı, İGEME, WEPZA Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. (1999-2000-2001)'de "Yılın Bürokratı" ödüllerini aldı. Milli yüzücülük ve profesyonel olarak dalgıçlık yaptı. Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi oldu.

MAKALELER YAZDI

Şili, İrlanda ve Brezilya'da Serbest Bölgeler ve İktisadi Gelişme Konularında dersler veren Tüzmen, OECD, Birleşmiş Milletler ve British Council'in burslarıyla ‘Dış Ticaret ve Serbest Bölgeler' konusunda İrlanda'da Danimarka'da, Mısır'da, Singapur'da ve Güney Kore'de çalışmalar yaptı. Ekonomi ve Dış Ticaret hakkında çeşitli dergilerde makaleler yazdı.

ALDIĞI ÖDÜLLER

1999 yılında Dünya Gazetesi Yılın Bürokratı ödülü, 2000 yılı Akdeniz Gazeteciler Derneği Yılın Kamu Yöneticisi Ödülü, 2001 yılı Dünya Gazetesi Yılın Bürokratı ödülü, 2001 yılı Ekonomist Dergisi Yılın Bürokratı Ödülü, 2001 yılı Genç Mülkiyeliler Topluluğu Kariyerinin Zirvesindekiler Ödülü, 2001 Yılı GESİAD Yılın Devlet Adamı Ödülü, 2001 Yılı Türk-Amerikan İş Konseyi Yürütme Kurulu ve American-Turkısh Council Yönetim Kurulu tarafından verilen Commercial Citation almış olduğu ödüller arasındadır.

Kürşad Tüzmen kimdir

DEVLET BAKANLIĞI YAPTI, GÖREVİNDEN AYRILDI

Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'den siyasete atılan Tüzmen 58., 59. ve 60. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yapmıştır. 2009 yılında yapılan kabine değişikliği ile 60. Hükümet'teki görevi sona eren Tüzmen, daha sonra AKP MKYK'sına seçilmiş ve AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. Fakat son dönemlerde cilt kanseri nükseden Tüzmen görevinden ayrılmıştır.