Kuzey Kore’de bir grup, geçici hükümet kurduğunu ilan etti
İHA

Kuzey Kore’den kendilerine sığınan insanlara yardım teklif eden CCD Teşkilatı, kendilerini ‘büyük kötülük’ ismini verdikleri Kuzey Kore’nin mevcut rejimini yıkmaya adadıklarını söyledi.

2017’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur havalimanında, iki kadın tarafından babası zehirlenerek öldürülen Kim Han Sol’un online videosunu yayınlayarak, kendisine koruma sözü veren CCD grubu, ilk defa o zaman ortaya çıktı.

MEŞRU GEÇİCİ HÜKÜMET İLAN ETTİLER

CCD grubu; Japonya’nın işgaline karşı, Kore’nin bağımsızlığı için Kore hareketinin kuruluşunun 100. yılına denk gelen cuma günü, web sitelerinde Korece ve İngilizce olarak uzun bir bildiri yayınlayarak, kendisini Free Joseon’nin (Hür Kore) meşru geçici hükümeti olarak ilan etti. Grup, kendilerinin Kim Han Sol’un koruyucusu olduğunu belirtti.

"KORE ÖZGÜR OLMALI"

CCD: “Biz kendimizi, insan ruhuna bulaşmış büyük kötülüğü tamamen yıkmaya adadık. Biz Pyongyang’a tamamen geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Kuzey Kore’de bir grup, geçici hükümet kurduğunu ilan etti
Kuzey Kore'de geleceğin lideri olarak görülen ancak öldürülen Kim Han Sol

CCD, Kendisini Kuzey Kore halkının tek meşru temsilcisi olduğunu, insan haklarına insanlığa saygı duyan, kadın, erkek ve çocukların şerefine saygı duyan bir ülkenin temellerini kurmaya devam ettiklerini söyledi. CDD: "Joseon (Kore) özgür olmalı ve olacaktır. Ayağa kalk, köleliği reddeden ayağa kalk!" dedi.

Grup, eski tarz siyah beyaz hanbok giymiş ve yüzü bulanık ve önden ve arkadan videosu çekilmiş bir kadının açıklamasını yayınladı.

GÜNEY KORE BAĞLANTISI İDDİALARI VAR

Hakkında çok az şey bilinen CCD’nin, arkasında kimin bulunduğu bilinmediği ancak grubun Güney Kore İstihbaratı ile bağlantısı olduğu spekülasyonların yapıldığı kaydedildi.

Arasıra ailesinin katı rejimini eleştiren, 2003 yılında sürgüne gönderilen, Kuzey Kore Lideri Kim Jon Il’in büyük oğlu olan Kim Jong Nam, Eylül 2017’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da iki kadın tarafından VX sinir gazı kullanılarak öldürülmüştü.

Kuzey Kore’den kendilerine sığınmak isteyen vatandaşlara yardım ettiğini söyleyen CCD, kendilerine yardım ettikleri için Hollanda, Çin ve ABD’ye teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)