Kuzey Kore'den Trump'a 'köpek' benzetmesi
ensonhaber.com

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu New York'da devam ederken, gündemin ana konularından olan Kuzey Kore ve Nükleer silahlanmaya ilişkin yapılan yorumlara Pyongyang yönetiminden cevap geldi.

"KÖPEK HAVLAMASI"

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-hu, BM genel kurulu için bulunduğu New York'ta yaptığı açıklamada Kuzey Kore'yi "yok etme" tehtidinde bulunan Donald Trump'ın konuşmasını "köpek havlaması" olarak tanımladı

Kuzey Kore'den Trump'a 'köpek' benzetmesi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yong-hu, "Şöyle bir deyiş vardır: 'Köpekler havlasa da gösteri devam eder'. Eğer Trump bizi köpek havlaması sesleriyle şaşırtmayı düşünüyorsa belli ki hayal kuruyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Ri ayrıca, "Trump'ın emir kullarına acıyorum" açıklamasında da bulundu.

TRUMP'TAN KUZEY KORE TEHTİDİ

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz çarşamba günü BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin nükleer silah programıyla tüm dünyayı tehdit ettiğini ve bu ülkeye karşı tüm tedbirleri almaya ABD olarak hazır olduklarını belirtirken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un için ise "intihar misyonu olan roket adam" şeklinde tanımlama yapmıştı.

Kuzey Kore'den Trump'a 'köpek' benzetmesi

Trump, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi durumunda "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten" başka seçeneklerinin kalmayacağı tehtidinde bulunmuştu.