Lavrov'dan Kuzey Kore açıklaması
ensonhaber.com

Bu sene New York'ta 72'ncisi düzenlenen BM Genel Kurulu'nda basının karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünya gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lavrov'dan Kuzey Kore açıklaması

"KUZEY KORE KONUSUNDA KREŞTE KAVGA EDEN ÇOCUKLARA YAPILDIĞI GİBİ BİR YOL İZLEYECEĞİZ"

ABD- Kuzey Kore gerilimi ile ilgili de konuşan Lavrov, "Çin ile mantıklı bir yol izlemeye devam edeceğiz. Tıpkı kreşte çocukların birbirleriyle kavga ettiği ve kimsenin onları durduramadığı anlarda olduğu gibi.” diye konuşarak gerilimi ti'ye aldı.

"MYANMAR KONUSUNDA SİYASİ DİYALOG SÜRECİNE GEÇİLMESİ GEREKTİĞİ ANLAŞILDI"

Lavrov, Myanmar krizinin çözümü konusunda da herkesin siyasi diyalog başlatılmasının farkında olduğunu belirterek, “Myanmar yetkililerin uluslararası toplumun fikirlerini göz önünde bulundurmaya başladı. Uluslararası organizasyonların tavsiyelerini uygulamaya yönelik çalışmalar sürdürüyorlar. Herkesin siyasi diyalog sürecine geçilmesini anladığını düşünüyorum.”

Lavrov'dan Kuzey Kore açıklaması

"FİLİSTİN- İSRAİL KRİZİNDEKİ ÇIKMAZ KONUSUNDA ENDİŞELİYİZ"

Rusya'nın Filistin-İsrail krizinde de arabuluculuk teklif ettiğini dile getiren Lavrov, "Filistin-İsrail krizindeki çıkmaz konusunda çok endişeliyiz. 70 yıllık Filistin sorunu, aşırıcılar tarafından gençleri saflarına çekmek için kullanılıyor. Hazır oldukları sürece, onlara elbette konuyu görüşmek için bir fırsat sağlayacağız. Bunun bizi müzakere sürecindeki çıkmazdan çıkarmasına yardımcı olmasını umuyoruz. Müzakerenin olmaması bölge ve Filistin-İsrail ilişkilerine çok olumsuz etki etti” diye konuştu.