Levent Kırca Londra'da gaza geldi - izle

Levent Kırca Londra'da gaza geldi - izle

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı ve oyuncu Levent Kırca'nı Londra'da Gezi Parkı ile ilgili yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

Hükümeti eleştiren oyunlarıyla tanınan Levent Kırca, Gezi Eylemleri'nin başladığı ilk günlerde İşçi Partisi'nin düzenlediği bir organizasyonla Londra'ya gitti. Ünlü oyuncu oraya "Azınlık" oyununu sergilemek üzere gitmişti. Gezi Eylemleri'nin başladığının haberini de orada aldı. Kırca, Londra'da destek eylemi yapan bir grubu katıldı. Megafonu eline alan oyuncu gaza geldi. "Cumhuriyet için, Atatürk için Türk halkı ayaklanmıştır" diyen Kırca daha sonra "İstanbul Türk halkı tarafından ele geçirilmiştir" gibi ifadeler kullandı.

Levent Kırca Londra'da gaza geldi - İzle

TÜRKİYE'Yİ ELE GEÇİRME KONUŞMASI

Daha sonra Levent Kırca konuşmasına "Şu anda Taksim Meydanı tamamen Cumhuriyetçiler'e açılmış, polis barikatları kaldırmış ve geri çekilmiş durumda" diye devam etti. Ardından "Kurtuluş Savaşı'nı kazanıp düşmanı denize döken Mustafa Kemal'in askeri olan Türk halkı bu kadarla yetinmeyecek Türkiye'yi tekrar ele geçirecek" diyen Kırca'ya Londra'da toplanmış kalabalıktan da destek geldi.