LG, buhar hazneli 5G telefonunu şubat ayında tanıtacak
ensonhaber.com

Son gelen raporlara bakacak olursak LG, yeni amiral gemisi LG G8'de 5G desteği sunmayacak. Ancak şirket 5G özellikli farklı bir telefon üzerinde çalışıyor. 24 Şubat'ta Barselona'da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde ilk 5G özellikli telefonunu tanıtmaya hazırlanan LG, birçok LG hayranını meraklandırmış gibi görünüyor.

lg

BUHAR HAZNESİ OLACAK

Snapdragon 855 tarafından güçlendirilecek olan LG'nin, 5G destekli telefonunun ismi henüz bilinmiyor. Şirket, bu telefonda daha iyi ısı dağılımı ve soğutma için buhar hazneleri kullanacak. Buharlı ısı yayma haznesi, yüksek ısı iletkenliğine sahip bakırdan yapıldığından, yüzey alanı büyüdükçe, çevredeki ısının emilimini hızlandırıyor ve yaygınlaştırıyor. İçerideki su, ayrıca bakır yüzeyden emilen ısıyı sabit bir şekilde tutuyor ve akıllı telefonun içindeki sıcaklık değişimini azaltıyor.

lg

4000 mAh kapasiteli batarya ile gelecek telefon, şarj sıkıntısı pek yaşatmayacak gibi görünüyor. Ayrıca LG, 5G özelliğinin hızlı batarya tüketeceğine dair çıkan söylentileri de yalanlıyor.

5G hizmetini bu yıl başlatacak olan LG; Kore, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki başlıca mobil operatörlerle olan ortaklıklarını güçlendiriyor. Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde sadece 5G telefonunu tanıtmayak olan LG, aynı zamanda LG G8 ve diğer modellerini de tanıtmaya hazırlanıyor.