Lise mezunu sahte profesöre hapis cezası
ensonhaber.com

Konferanslarda, seminerlerde ve ulusal televizyon kanallarındaki sağlık programlarında, kendisini "beyin sinir ve omurilik cerrahi profesörü" olarak tanıttığı ortaya çıkınca yakalanıp tutuklanan Cüneyt Turan hakkındaki, soruşturma tamamlandı.

Lise mezunu olduğu ve insanlara ilaçlar yazarak maddi manevi olarak dolandırdığı ortaya çıkan sahte profesörün, 18 yıla kadar hapsi istendi.

Lise mezunu sahte profesöre hapis cezası

"İNSANLARA ÜRÜN TAVSİYESİNDE BULUNDUM"

Turan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ,sahte doktorun ifadesi alındı. Turan verdiği ifadesinde; kendi adıyla eğlence maksatlı bir internet sitesi açtığını, amacının arkadaşlarına şaka yapmak olduğunu beyan ederek "Kendimi doktor olarak tanıtmadım. Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı olması nedeniyle, insanlara bazı konularda ürün tavsiyesinde bulundum. Suçsuzum." diyerek kendini savundu

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Turan hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma sonunda, "Dolandırıcılık, Sağlık Kanunu'na muhalefet ve tababet ve şuabatı sanatlarına muhalefet" suçları kapsamında dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, Turan'ın, bir iş adamına üzerinde çalıştığı beyin pili projesinden bahsederek 340 bin lira istediği, başka bir şahıstan ise tedavi maksatlı yurt dışından getireceğini iddia ettiği materyaller için 45 bin euro istediği, müştekinin de çaresiz durumda bulunması nedeniyle ödeme yaptığı belirtildi. Tutuklu bulunan ve 18 yıla kadar hapsi istenen Cüneyt Turan, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.