Lufthansa’daki grevin günlük maliyeti 20 milyon euro
Ajanslar

Alman havayolları şirketi Lufthansa’da kabin personelinin grevi sürüyor. Frankfurt, Düsseldorf ve Münih havaalanlarındaki grevde 2 bin 800 uçak seferi iptal edilirken grevlerden 330 bin yolcu etkilendi. Grevin alman havayolu şirketine günlük 20 milyon Euro’ya mâl olduğu belirtildi.

Lufthansa’daki grevin günlük maliyeti 20 milyon euro

HAFTA SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Hafta sonuna kadar devem etmesi beklenen grev nedeniyle 3 bin 700 uçak seferinin daha iptal edilmesi bekleniyor. İş mahkemesi kanalıyla grevi durdurmak için girişimde bulunan Lufthansa, mahkemeden de umduğu kararı alamadı. Alman havayolu kararın ardından Bağımsız Kabin Personeli Sendikasını (UFO) anlaşmaya yaklaşmamakla suçluyor. Sekiz günlük grevde 500 bin yolcunun etkileneceği hesaplanıyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE MİLYONLARCA EURO'YA MAL OLDU

Ticaret Odası (DIHK), Lufthansa grevinin ülke ekonomisine milyonlarca Euro’ya mal olduğunu belirtti. DIHK Müdürü Martin Wansleben “Grev sonucu yalnızca Lufthansa zarar etmiyor. Lufthansa ile işbirliği yapan şirketlerimiz de zarar ediyor. Ülke zarara uğruyor. Taraflar bir an önce bir araya gelerek bu sorunu çözmeli” çağrısında bulundu.

GREV NEDENİ

Bağımsız Kabin Personeli Sendikası (UFO), iki yıldır 19 bin hostesin yaşlılık ve geçiş dönemi bakımı adı verilen ve çalışanların işten ayrıldıktan sonra yasal emeklilik yaşı olan 63 dolana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemeler nedeniyle anlaşmazlık yaşanıyor. Lufthansa yönetimi bu alanlarda tasarruf yapılmasını istiyor.