Macaristan Başbakanı Orban'dan Türkiye itirafı
AA

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, Avrupa’ya gelen sığınmacıların savaş bölgelerinden değil, Suriye’nin komşu ülkelerindeki sığınmacı yurtlarından Avrupa’ya geldiğini ileri sürdü.

"YAŞAM ŞARTLARI YETMİYOR"

"Bu insanlar güvenlik için değil, kamplardan daha iyi bir yaşam aradıkları için Avrupa’ya geliyor. Bunlar Alman veya İsveç yaşantısını istiyor" diyen Orban, bu kişilere Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya’daki yaşam şartlarının yetmediğini ifade etti. Orban, iyi bir hayat için değil, güvenlik ve insan onuru konusunda temel hakların geçerli olduğunu söyledi.

BİZ AVRUPALILARIN ERDOĞAN İÇİN HER HAFTA AYİN YAPMAMIZ LAZIM

AB devlet ve hükümet başkanları toplantısında Suriye’nin komşu ülkelerine mali yardım yapılmasını da içeren öneriler getireceğini belirten Orban, "Türkiye uzun zamandan beri sığınmacı trajedisi konusunda muazzam şeyler yapıyor. Farklı siyasi düşüncelerden bağımsız olarak biz Avrupalıların her hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayin yapmamız lazım. Türkiye gibi ülkeleri yalnız bırakmamamız ve cimri olmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Macaristan Başbakanı Orban'dan Türkiye itirafı

ALMANYA 40 BİN SIĞINMACI BEKLİYOR

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, hafta sonu Almanya’ya 40 bin sığınmacının geleceğini tahmin ettiğini bildirdi. Steinmeier, Prag’da yaptığı açıklamada, sığınmacılar konusunda son sayıları aldığını belirterek, “Sadece bu iki gün için, hafta sonunda güney ve güneydoğu komşularımızdan yaklaşık 40 bin sığınmacıyı bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)